View Single Post
Staro 22.11.2007., 19:18   #1
rprivrat
Premium

Datum registracije: Nov 2001
Utility za Vistu da ne bole oči?

Pozdrav svima na forumu i jedno pitanje za znalce:

Isprobavam Windows Vistu Ultimate 32-bitnu (reda radi), pa me zanima dali ima neki Utility od Microsofta ili neki nezavisni, pa da instaliram a da me ne bole oči u Visti. Imam profesionalni monitor CRT Philips 202P7 i u Win XP-u je slika kristalno čista dok u Visti sve izgleda mutno i nakon nekog vremena 15 min oči počnu češat, a nakon toga i bolit bogme. Isprobao i Linux i tamo je sve kristalno čisto, pa zaključak je neki da su u Microsoftu radili ovaj novi nazovi OS samo za LCD-ove.
Instalirani su svi zadnji grafički driveri i probano je sa svim frekvencijama na monitoru i sa svim vrstama fontova, ali niš ne pomaže. Po forumima vani ima puno ljudi koji se žale na (CRT monitori) bol u očima pod Vistom, ali oni navodno to pripisuju svom monitoru ili sl.
Mislim da je stvar do Viste (WinXP i Linux sve bajno) pa ako ima netko neku informaciju o kakvom Utilitiyu koji rješava problem pa da na monitoru od 5000 kn pod Vistom vidim barem kao na XP-u ako ne savršeno ko na Linuxu bio bih zahvalan na informaciji.

Ili sačekati možda Windows Vista SP1 pa možda oči više neće boljet pod Vistom (ha,ha,ha).

Pozdrav svima na forumu i zahvaljujem na savjetima
rprivrat je offline   Reply With Quote