View Single Post
Staro 15.11.2007., 13:57   #1
mskvorc1
Premium
Moj komp

mskvorc1's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Athlon XP 2500+ & 1 GB OCZ (malo staro ali molim za pomoć)

Ovako. Imamo Athlon XP 2500+ na 2.2 GHz (gore je Zalman) i 1 GB OCZ CL2-3-3-6 memorije u dual channel modu. Ploča je NF7-S v2.0. Memorija radi na 2.6V, a procesor na 1.65v i sve radi turbo stabilno vec godinu i pol. Ja bi to sad dalje htio overclockati. Vec sam i probao. Memorija, bez da se izgubi garancija ide i na 2.8V (tako sam pročitao na stranici od svoje vrste memorije). Prvo sam dignuo napon memorija na 2.8V i FSB na 215 MHz. Množitelj procesora je zaključan na 11. Tako da je takt procesora iznosio 2370 MHz (možda malo više ili malo manje). Windowsi se dignu,ali čim pokrenem 3D Mark 06 smrzne se komp. Da li bi trebao ici u manjim koracima glede FSB-a, olabaviti latencije memorije i povećati napon na procesoru? Ako netko ima iskustva u overclocku, može li mi reći da za koliko postepeno dižem FSB i napone i kako da isproban stabilnost kompa?

Na 2.2 GHz temperatura procesora je 39 C (idle) i maksimalno do 45 dog igram komp. Imam Enermax napajanje od 480 W.

Ajd pomognite da izvučem zadnji atom snage iz ovog kompa (da mi igre još malo bolje rade)
mskvorc1 je offline   Reply With Quote