14.11.2007., 21:44
|
|
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Autor mikimikic
asda cu napisati neku opcu pojavu/izjavu koji svi znamo Dlink je jako los router, ne kao firma vec zato jer ga tcom djeli ukoliko ste pogledali malo takvog uredaja vise nema tj nema podrske, niti upgradva
eh sada idemo na mrezu, ovo je stvarno zanimljivo sa kablovima kada su u pitanju switchevi i routeri, ako je tako zasto se onda mi u firmi mucimo sa slaganjem raznolikih kablova
ali idemo na otklananje problema, ajde probaj iskljucit DHCP firewall i ostale stvari koje nekoristis a opterecuju rooter, naime meni je to danas spasilo stvar, jer imam previse kompova u mrezi a rooter ima slabi procesor, tj nemoze toliko zahtjeva obraditi koliko je potrebno (ovo je karikirano)
dakle staticke ip adrese obavezno, iskljuciti firewall, i stvari koje nekorists, a u rooteru ih ima gomila 
|
switch i router nis isti uredaji tako da moraš koristit straitght trough kablove.
radio sam wizard na routeru kako mi je rekao majstor iz tcoma, osnovne stvari smo napravili password i time zone odredili, tak da nije bilo ništa uključeno osim dhcpa i dalje je radio probleme. nije bio nikakav firewall nit išta.
|
|
|