View Single Post
Staro 14.11.2007., 19:45   #12
Enigma9
Registered User

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor mikimikic Pregled postova
znam da ce zvucat glupo tj najgluplje ali ajde me poslusaj i napravi sta ti kazem, pa javi rezultate (sada cete me razapet na "kriz", ali danas sam imao takav problem i otklonio sam ga na sljedeci nacin)

dakle svim kompovima DODJELITI STATICKI IP
zatim za gateway i dns postavke (kod rucnog unasanja IP-a) napisi (za geteway i dns) ip do rutera (ako nisi mjenjao odna je to 192.168.1.1)
zatim UKLJUCI DHCP
nakraju SAVE & REBOOT

uglavnom sve sljaka, samo sam jos imao malo manju zavrzlamu u mrezi, ali to sljaka neznam zasto ali sljaka u svemu ovom DHCP je BITAN, isprobaj pa javi

ništa se nije promijenilo. sad razmišljam možda nam kablovi nisu ok ne znam kako može utjecati na konekciju ako imamo cross over kabel umjesto straight trough. koliko se ja razumijem sve je spojeno sa cross overom a switch router bi trebali straight trough cabel ako se ne varam. jel mogu biti kablovi problem šta vi mislite?

s tvojim postavkama svako malo imamo redial na internet, do mijenjanja na tvoj setup srušili smo rekord 21h spojeni na internet iako se gubila veza s routerom. sve mi se čini da kad dodje do zagušenja u mreži router nas jednostavno odsjeće, ali šta ja znam nisam toliki stručnjak.
Enigma9 je offline   Reply With Quote