View Single Post
Staro 14.11.2007., 10:21   #6
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
imh odustani... previše problema je u igri. zemi atx/matx napajanje, prefarbaj ga u crno ili ga premjesti u adekvatnu limenu kutiju i seljački produže sve kabele, ufuraj u bužir, termo bužir na krajvima i bok.
tako je jedan moj frend riješio napajanje jednog htpc-a kojemu je skurilo napajanje. naravno, želio je kupiti isto, međutim u vemilu (jedini zastupnici dotičnog htpc kućišta) su mu rekli da treba čekati novo napajanje min 30-tak dana i da će koštati cca 350 kuna. naravno da je garancija istekla.

uzeo je ne-znam-sad-točno-koje brand napajanje od 450W i produžio kabele tako da ih je odrezao i zalemio "produžni" od nekih 70-tak cm i provukao ih je kroz novu rupu na htpc-u. na mjesto starog napajanja je stavio jedan tih vent, jer je izgubio prozračivanje. kako je novo napajanje makar dvostruko jače od orginalnoga, ventilator se vrti na min okretajima cijelo vrijeme i osjetno je tiše, gotovo nečujno...

i da, smjestio ga je na stražnju stranu ormarića za tv/htpc, tako da je napravio 2 "L" nosača i zavidao ih u ormarić tako da stražnja strana napajanja "gleda" prema gore. nije ga ugrađivao u nikakvu kutiju jer se ne vidi ni napajanje ni kabeli.
mymoon je offline   Reply With Quote