Pozdrav
Evo da ne otvaram novi topic ovdje ću da pišem budući pošto je vezano za d-linkov, smeće 584t router. Naime, da skratim priču. Imamo 9 računala u mreži spojenih preko 3 switcha na d-linkov router. Točnije, po 3 pc-a spojeni na vlastiti switch, 2 switcha spojeni na 3ći a taj 3ći na router. Bilo kako bilo skicirao sam to u paintu pa kako kažu slika govori 435 riječi pa pogledajte
Dakle, problem je slijedeći. Svako malo nam se prekida veza s internetom ili sa routerom i ne možemo se igrati na netu ko svi drugi normalni ljudi. Samo u 13 dana tekućeg mjeseca imamo oko 180 spajanja na net jedno 40% od toga je po 3sekunde, najduže smo bili spojeni 14h ali i za to vrijeme dok je router bio spojen na net lokalno bi gubili vezu s routerom i bivali diskonektani u trenutku kada trebamo pospremiti metak u trepavicu neprijatelja, dovodeći do toga da su miševi ine komponente letjele svud naokolo.
D-link 584t podešen je kao router, dhcp isključen, svako računalo ima manualno podešenu ip adresu, svud se xp-ci vrte, na istoj smo workgroup svi, gateway 192.168.1.1, dns 195.29.150.3,4 ne znam šta da napišem pitajte.
T-com tehnička služba kaže da bi torent programi mogli biti uzrok rušenja, loše složen lan, možda oscilacije u naponu struje(mislim da je sve ok sa naponom, nikad nije bilo problema sa starim modemom siemens c010).
Ako netko ima neku ideju molio bi da odvoji par minuta svoga vremena pa napiše koju pametnu.