View Single Post
Staro 13.11.2007., 15:44   #2
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Pozdrav i tebi.

Za OC su potrebnije kvalitetnije a time i skuplje komponente radi jednostavnog razloga da sve radi i naklokano kak spada. Ne kažem ja da neće radit na nećem jeftinom ali najvjerojatnije ne toliko stabilno i toliko dobro kao na skupljem, e sad opet najskuplje ne znači i najbolje.
Normalno je da za extreman OC je potrebno dizat voltažu, samim tim se komponenta više zagrijava i potrebni su joj bolji naponi bez oscilacija i sličnih gluposti.
Ali ne znači nužno da se mora to sve kupit za extreman OC, nekima je neki umjereni čist dosta, evo primjer moj proc. Na def voltaži radi na 2,8GHz, dakle ja njemu nisam dirao voltažu a dobio sam cca 700MHz, temp su mrvicu veće nego da radi na defaultu, ali to je zanemarivo.
Svaka ploča, procesor, ram etc rade stabilno na defaultu, tj moraju radit ako nema nekih tvorničkih grešaka.
A ova konfa koju bi ti htio, možeš u podforumu Konfiguracije tražit da ti se složi neki stroj za toliko i toliko kuna, imamo puno majstora koji će složit najbolje moguće za to što plačaš.
Intel i AMD, trenutno je Intel bolji, a velika prednost mu je što se proc bez dizanja voltaže čak i sa orginalnim coolerom jako fino OC...
Daj neke smjernice za što ti komp treba i koliko love imaš pa će se neš sklepat.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote