Pozdrav svima,
čitam ovaj forum jer želim sklepati neki novi komp. U dućanima doslovno na stotine raznih mbo, cpu, psu, ramova i ostalih komponenti, po forumima još gore, ovaj mbo ti je bolji, ovaj cpu ti je bolji za ovo i sl. Čovjeka zaboli glava.
E sad dolazim da pitanje, dakle čitam ja o overclockingu i vidim da moraš imat neki mbo koji to može, pa onda dižeš napone memoriji i procesoru, pa dobiš nestabilno računalo, pa se to ruši i pregrijava i sl. Nešto mi iz svega toga nije jasno pa bi vas molio za pomoć jer bi želio složiti dobar komp. Koliko sam shvatio moraš kupiti skuplju ploču, skuplji ram, skuplje napajanje, skuplje kučište, skuplji hladnjak a sve to da bi na kraju neki jeftiniji procesor mogao overclockati da bi dobio nestabilnije računalo koje se pregrijava i troši više struje. Obzirom da je želim baš suprotno, super stabilno računalo, da li to nužno znači da moram isto kupovati skuplje komponente ili u startu mogu odmah uzeti jači procesor a uštedjeti na izboru komponenti? I što je danas stabilnije i brže za uloženi novac(AMD ili Intel)
Molim za pomoć jer sam malo izgubljen u šumi izbora.
Svaka preporuka je dobrodošla, a čini mi se da na ovom podforumu ima najviše znalaca pa oprostite ako sam falio tematiku.