Nisam rekao da se ublažuje nego da se napiše na diplomatskiji način. Zašto bi to ikoga spriječavalo da napiše nešto dobro o proizvodu koji je doista dobar? Ne kužim poantu toga što si napisao. Ne sjećam se niti jednog usporednog testa u kojem nije bilo jasno naglašeno što je dobro, a što loše.
Što se tiče tvoje zamišljene situacije, ne vidim način da dam preporuku hardveru koji nije testiran i uopće ga nema na testu. Zašto ga nema? Zato što dvije firme nemaju dobru suradnju. Zašto nemaju dobru suradnju? Zato što vjerojatno ne profitiraju jedna od druge na istoj razini.
Mislim, kužim ja da bi bilo fenomenalno da netko ode u svaki dućan u Hrvatskoj i skupi sve moguće kartice (npr.), istestira ih i napravi neki izbor najboljih, ali to u praksi ne radi. To si ne mogu priuštiti niti puno veći strani mediji, a kamoli jedan časopis koji se prodaje na tržištu veličine 10-15 milijuna ljudi (uvrh glave, realna brojka je recimo 4-7 milijuna), a bavi se, ruku na srce, područujem koje zanima jako malen broj ljudi. I kad kažem skupi, u ovom kontekstu ne mislim na to da tvrtke ustupe hardver nego da se ode u dućan i kupi hardver samo za taj jedan test.