Bok.
Danas je na redu bila proba prednjice. pošto sve u ovom projektu ide "iz druge" nisam ni sumnjao u to da ću negdje za***at pa morat radit ponovo...
kreno sam sa mjerenjem visine i otvora za optiku.
onda sam morao namjestit rupice da budu svugdje otprilike isto udaljene od rubova i rupa koje će se izrezivat.
Evo i alata za bušit precizno rupice - šablona. Komad željeza koji je služio ko neko sito il tak nešt.
izbušio sam par rupa i učvrstio šablonu šarafima.
pošto sam znao da prvi pokušaj neće uspjet, iskoristio sam ga da probam što više mogućnosti i opcija.
npr. jedan komad sam prvo bušio pa onda savijo, drugi sam prvo savino pa onda bušio... Bušiti savijen dio znači da je potrebno savijati šablonu...
za ovo sve izbušit mi je trebalo oko 3 sata
Rezultat je nedovoljno precizan što je rezultat uske i nepotpuno ravne šablone koja je prouzročila puno premještanja što je opet dovelo do povećanja grešaka. sa svakim pomicanjem šablone dodaje se greška ukupnom zbroju grešaka.
Zaključak - potrebno je kupiti veći komad perforiranog željeza ili nekog čvrstog metala, onda izbušiti sve odjednom = nema grešaka.
Druga bi opcija bila koristiti već perforirani aluminij, no to je nesretnija opcija pošto nije cijela traka u finišu perforirana. to bi onda značilo spajanja i takve slične pizdarije...
evo kak je to ispalo, bez šmirglanja na kraju jer je već bilo 11 sati...
čak mi se potkrala i greška - spajanje dvije rupice, sve zbog već gore navedenih zbrajanja pogreške
vdje se vidi kako linije nisu savršeno ravne nego malo vrludaju
Još sam tek tak za probu pošprical prednjicu sa crnim sprejem - suši se na tavanu, jer u konačnici tu sredinu mislim imati crnu. vdio sam bio neki worklog od lika koji je modao g5 kućište i on je prefarbo bio srednjicu crno. Izgledalo je pre***eno, pa sam se i ja odlučio za to.
U srijedu ću potražiti perforirano željezo pa ak nađem onda sljedi nastavak.
Pozdrav.
EDITED: još ću večeras postat ovo ofarbano u crno.