optimizacija
oblivion
- optimizirano kako treba, na staroj konfi: 3700+, 1GB ddr1, x850xt je radio na high postavkama (bez hdr, ali sa aa i af), izbacilo me iz igre nakon 1 minute jer se grafa pregrijala ali to nije bitno bitno je da je igra radila bez problema na tako slaboj grafi uz takve postavke
gothic
- na gore navedenoj konfi uz većinu detalja na low (teksture i ostalo važnije na medium) je malo radilo malo trzalo (napravio sam malu razliku s nekim dodatnim naštimavanjem i .ini filovima) i prošao sam cijelu igru, ali uz povremena trzanja i bez naglih okretanja
grafika
oblivion
- iako većini jako bitno nije mi bila presudna kod izbora, ali mi oblivion izgleda više kao dječja igra tj više likovi izgledaju kao da nisu realni
- grafički efekti su bolji nego u gothicu
gothic
- likovi su realniji
- teksture su bolje nego u oblivionu
priča
oblivion
- malo kompliciranija priča, ali ima svojih prednosti
gothic
- priča mi se osobno više sviđa
karta tj mapa
oblivion
- uz kvalitetnu cijelu mapu i mini mapu ovo mi se više sviđa
- ali je mapa jednobojna (mod ispravlja ali je to dodatna komplikacija)
gothic
- cijela mapa u boji
- nemogućnost minimape što me ponekad živciralo (ali usput i prisililo da bolje upoznam svijet gothica)
ostalo
oblivion
- brzi loading (nekad gotovo i trenutni) ali to me živciralo jer je za svaki grad novi loading, za gotovo svaku promjenu etaže i za promjenu prostorija ponekad, a sve to skupa je puno loadinga
- zbog tih posebnih prostora puno toga je nerealno, npr kuća je veća iznutra nego izvana itd
- automatski trening - dobra ideja ali su to morali napraviti do kraja, tj da bi se i strength i ostali atributi povećavali automatski
gothic
- jedan loading (ostali load se radi automatski i zbog toga igra trza)
- nema nikakvih vratiju tj sve veličine kuća tj koliba su jednake iznutra i izvana
- prigovor tu je što nijedna kuća/koliba nema vrata što je jako glupo posebno na sjeveru gdje je i snijeg a ljudi nemaju ni vrata na kući !!!
- ručni trening - dobra ideja jer je lik nauči nove poteze pa je uzimanje lekcije od trenera logična ideja, ali su mogli napraviti za svaki novi skil neki kratki filmić da se vidi trening
ukupno
gothic mi se više sviđa kao cjelina zbog više klima na mapi (nerealno ali ok), veliku mapu bez loadinga i činjenicu što se ostalim likovima uopće ne diže level kako se igra prolazi već svaki ima svoj level
btw
ja sam instalirao community patch za gothic i onda mi je radio ok
@terminator
community patch ti popravlja puno sitnih bugova