Ovaj Motorolin modem SB5100E sto mi je na stolu jednostavno ne podrzava Linux, a pretrazivao sam net i nisam nasao USB driver. Za sve moguce Windoze da. Na CD, uz modem postoji driver za Unix, medjutim u ovom slucaju bas ne sljaka.
Ovo sam primio kao pririodnu cinjenicu jer mi ionako vecina hardwareza nema Linux drivere. Kog vraga Linux, kada obicno podrzava poznate i skupe proizvodjace periferije. To sam pitanje uvijek postavljao "Linuxasima" i automatski im postao neprijatelj.
Kao da se za sve mora navijati, sa svime se identificirati. A i nasi prodavaci komponenti za racunala uvoze srot, nisu bas bolji od uvoznika Gmo hrane i otrova :-) Mozes kupiti gotovo racunalo sa instaliranim Linuxom. Odi sutra i za sitnu lovicu kupi web kameru, sve sto ti treba je legalna kopija XP prof. za desetak kn. i pristojan rjecnik.
Hm, skinuo sam neki dan Knoppixov LinuxDefender_2003-12-18 u .iso formatu, moze se dowloadati 4 3, jasno.
Pokrece se i radi sa CD, malo vise sminke i hi-tech glasic "initiating sequence..." i on se postavi nad postojeci OS, pokupi drivere od njega i tako radi. Nemam primjedbe na brzinu i stabilnost, jedino sto mi cijelo vrijeme zvrji CDRW, vjerojatno ima nacina za prebaciti to na HDD, bilo bi jako zgodno. Yes, trebalo bi procitati knjigu uputstava, ali poucen iskustvima do sada, nije bas nuzno kako ce to uroditi plodom, pa ako ima neki Linuxas, koji me odmah ne bi nazvao debilom, sto drsko pitam, bio bih mu zahvalan, ne samo ja, jer dokumentacije je toliko da ni naslove ne stignem procitati.
Pokusavao sam takodjer s Knoppixom v.3.3. ali cable modem prepoznaje kao obican, moze ga se lako prebaciti na HDD, no radi samo s obicnim modemom na uvrnutu telefonsku DT paricu.