View Single Post
Staro 04.11.2007., 17:40   #50
plastisha
Extreme scratch builder
Moj komp

plastisha's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
UPDATE - BRANDING

Hola.

Pošto mi prsti u zadnja 2 dana nisu kompletno zacjelili, držim ih podalje od lima.
No to nikako ne znači da se ljenčari. zaposlio sam mozak malo da iskemija brending za kantu...

početna ograničenja i zahtjevi su bili sljedeći:

-sljediti minimalistički pristup appleovog dizajna
-znak bi trebao biti okrugli - umjesto jabučice
-bilo bi kul kad bi asocirao ne nešto što sam radio s kantom
-moram ga moći izrezati u limu jer će biti ispod plexi osvjetljen a sam znak će biti power indikator
-ako je moguće da se mogu raščlaniti na 2 osnovna oblika koja se koriste u mac dizajnu - krug i kvadrat

Prvo što mi je palo na pamet je je da je kanta mix 2 svjeta. Dizajn od applea a sve ostalo iz pc svijeta.

onda me je to navelo da razmišljam o genetici i genetskoj manipulaciji, pa su mi padale ovakve rječi na pamet...

uz koje sam nacrtao ove znakove, koji generalno zadovoljavaju gore potavljene uvjete. prvi vizualno predstavlja mix kruga i kvadrata kao suprotna elementa u jednoj cjelini, dok drugi predstavlja lanac koji bi trebo asocirat na dna

pošto me ništa od ovog sveg nje u potpunosti zadovoljilo, nakon spavanca, danas sam se bacio na exploring dalje.

druga tema koja mi je pala na pamet je vanjski "make up" koji radim. u stilu da ja "oblačim", "presvlačim" kantu pa se iz toga izrodilo:

u ovom drugom slučaju znak opet vizualno prikazuje temeljnu ideju "sakrivanja" i "presvlačenja" unutrašnjosti

s ovim drugim sam zadovoljniji iz razloga što je logo minimalniji od prvih te ga je i lakše izrezati u limu

zvučno mi kao sama riječ najviše sjeda veil ali nažalost ona i najlošije vizualno sjeda uz znak zato jer je kratka.

ove što počinju sa slovom e pak - tu se znak može okrenuti da izgleda kao slovo e pa je to 2 u 1 fora onda...

sve skupa zadovoljan sam sa znakom, ime još moram probat nać, sad dolaze na red latinska imena

rado bi čuo i vaše komentare na ovo sve.

za kraj i aplikacija znaka....