View Single Post
Staro 03.11.2007., 21:10   #14
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor icanic Pregled postova
I jos sto se tice ovoga sa macom i windowsima.... Mac je prilagodjen svom hardware-u ovo ono, pa tko brani microsoftu da napravi svoju seriju racunala sa instaliranim OS koji je prilagodjen za TAJ komp!! Dok god oni moraju imat drivere za 1000000000 GPU-a, CPU-a, NIC-a, ZVUCNIH i slicno do tada nece raditi normalno.

Ja sam to sve napokon shvatio... nazalost mozda malo kasno jer sam tek prije nekoliko presao na mac. Ali tek sada vidim sto sam sve propustio dok sam radio na windowsima i stalno se pitao kakav taj mac mora biti. Dok su ljudi uzivali na macu na nekih 800MHz PPC procesoru mi smo zivce gubili na 98/xp na nekih 1500mhz do 2ghz athlonima XP, duronima i P3 Northwood koji su radili sporije od ovog PPC na 800MHz, zbog cega?? Zbog toga sto microsoft nije u stanju napraviti kvalitetan OS koji ce ISKORISTITI taj hardware!!

Pa ljudi danas snimaju Leoparda na 800MHz PPC i radi im!! Bas me zanima kako bi vista radila na 1500mhz sa 512mb rama i sa nekom grafickom kao radeon 9600 sa 128mb rama.
Već su SU i Codiac spomenuli razliku Wina i OSX-a.
PRVA i velika razlika je ta da je OSX napravljen samo za jenu platformu i kao takav je potpuno optimiziran.
DRUGO kada bi Win bio napravljenza "gates" platformu, kako bi drugi sustavi onda imali razvoj OS-a i sl.
S tog stajališta ni MAC OSX nije toliko pouzdan jer se ne može nabit na druge platforme.
TREĆE kako se Win nije moga instalirat na MAC tako se OSX nije moga instalirat na PC, a to znači uz malo interesa i veliki sustavi padaju.
Baja 001 je offline   Reply With Quote