View Single Post
Staro 03.11.2007., 00:51   #7
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Ti kao da ideš iz goreg u gore. Kakva 8800GTX dovraga ?

Videl sam da si na onom linku gore tražil konfe do 3600kn i još nisi točno naveo svrhu u koju će se koristit, a to ti je poprilično važno jer se onda određeni dio konfe i slaže prema tome. Jer ak buš delal u Photoshopu, onda ti je RAM važniji. Ako ćeš se igrat, grafa je najvažnija. Ak buš non stop delal neš u Office-u, onda ti je i 3 i pol soma previše

Gledaj, naučit overklokat nije teško (da ti netko ide objašnjavat i 15min bi mu bilo previše). Nitko nije toliko bedast da nemre 4-5 osnovnih postavki u BIOS-u promjenit.

A tebi je prvi problem kaj još ne znaš nit sam koju konfu imaš. I ako misliš kupovat AMD, sigurno nemoj bacit 1000kn na proc, još manje 1600kn na matičnu, a bome je i 600kn po GB memorije previše ?

x2 3600+/4000+ uparen sa Gigabyte-ovom matičnom sa AMD 690G chipsetom (nemoj da te zbuni integrirana grafa) te Kingmax od ~250kn po gigabajtu i na konju si. Uz malo sreće dobiješ dobar primjerak i povućeš ga na 2.9-3.0Ghz sa nekih 1.4-1.45V (ili ako te stvarno Bogek voli, sa još manjim naponom) i performanse od mašine koja doše 3-4 puta više.

A da ne velim da kod AMD-a trebaš valjda samo 3-4 postavke u BIOS-u promjenit za takvo što.
Vuco je offline   Reply With Quote