Pozz....
Evo radi se o sljedecem, zapravo imam vise pitanja ali sad bas 10 postova mislim da nema previse smisla stoga sam to tu strpao posto se i radi prvenstveno o nabrijavanju pile....
Prvi clock sam napravio nedavno tj. u subotu

ali nije prosao dobro no posto je ovaj forum u najmanju ruku biblioteka za overclockere uspio sam skupiti toliko informacija da proc dignem na 3000mhz iz samo 3 pokusaja (koliko toliko gazio sam ga uspjesno 4 sata u Crysis-u, COD4, UT3, COD2 poslije toga zavrtio test OCCT-a koji je ipak nakon 3 i pol sata nasao nekakv error, zaspao sam pa nisam vidio da li radi temperature ili cega??

) sto smatram za mene nooba sasvim ok...
E sad prvo sam dignuo FSB na 429mhz x7, dignuo voltazu proca sa mislim 1.35 na 1.37 sve ostale ostavio na manual, memu bar kao sto je stajalo u biosu sa 800 na 1040mhz (djelitelj 2 znaci najnizi) maknuo auto fan i bez beda na 3000mhz da mi temperatura proca nije presla pri testiranju na full loadu 57c (bar dok nisam zaspao

, dok sam igrao nije prelazila 57c)
Sve komponente su bile mlake ili tople na dodir......
Sad me zanima odlucio sam se za Gemini-a II i kuciste SHARKOON Rebel9 Value-Edition (sa 250mmm-skim fanom) pa da li ce to biti dovoljno zraka da pirka po Geminiju ako dignem proc na 3300mhz (to mi je i primarni cilj)???
Da li ce biti dovoljno prostora u tom kucistu???
Imam napajanje Coolermaster extreme power 430w pa u slucaju da nece ovaj 250mm fan biti dovoljan da li to napajanje moze podnjeti glad mojih komponenti i uz ovaj 250mm fan jos 4 od 120mm??' (zasto 4 od 120 pa u slucaju da nebude dovoljan ovaj od 250mm isao bi jedan naprijed jedan odotraga i dva na Geminija)
Koliko bi mogao dati napona procu od defaultnih 1.35??
Koliko moze ova XFX 8800 GTX da izdrzi jer mi se nesvidja to sto sam par puta u Rivi tuneru vidio da temperatura stoji na 77c
Da li igdje postoji kakav review gdje se Gemini II testira na Quadu???
PS: svaka cast kolege sve ove komponente su bile na vas savjet odabrane osim proca i grafulje (znam da vama taj proc ne odgovara ali eto prije 2mj mi se ukazala prilika da ga ubodem za 800 kuna novoga novcatoga a posto sam ocekivao 8800gtx nebi bilo smisla ostati na 3700+ SD) ...
Znam da sam nesto zaboravio nadopisat pa cu kada stignem kuci...