View Single Post
Staro 28.10.2007., 23:12   #12
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
@herion - ma slobodno mi proturiječi, pa nisam popio pamet cijelog svijeta. Imam doduše dosta iskustva na ovom polju i Ritek DVD medije smatram smećem, ne najgorim, ali ima jedna vrlo opasna stvar s Ritek točnije Traxdata medijima. Naši trgovci ih predstavljaju kao sigurne, pouzdane, "ma Traxdata ti je najbolja"... medije. Ljudi nasjednu i onda se čude nakon nekog vremena. Ritek mediji nisu uvijek loši, variraju od čisto solidnih (B grade media) do katastrofalnih (D), mada prevladavaju oni između koji su ukratko - loši (C). Kvalitetni mediji puno manje i puno rjeđe variraju.
Što se tiče printable medija, iz vlastitog iskustva - da, printabilni skoro uvijek imaju nešto veću razinu grešaka, mada nisam posve siguran zašto, a ne bih spekulirao.
Za kraj ovog posta, nekoliko skenova nasumce odabranih medija (dobro, Verbatim i Sony nasumce, a Ritek imam vrlo malo pa koji sam prvi našao...) starih cca. 2 do 3 godine. RitekG04 (ako mene pitate, uz R03 najmanje loš Ritek medij) snimljen na Toshibi SD-R5272 @4x, a ostali na LG GSA-4163B @8x ili brže.

Usput, Verbatim mediji me još nisu iznevjerili. Jedan jedini ne mogu potpuno pročitati (99.7% je čitljivo), ali taj je dopao djeci u ruke i odozdo je toliko izgreban da mi na pamet ne pada nikakva metafora koja bi to dobro opisala. Zapravo se čudim da je skoro čitljiv. Izgleda kao da je nekome poslužio kao skateboard.

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote