Citiraj:
Autor greg SE
nije mi bas jasno sta se toliko palite na HD mogucnosti novijih serija kod ATIa...ok, rastereti procesor. super zvuci. ali sta pobogu radis za to vrijeme dok gledas film? bas nista. gledas ***... film. ima smisla jedino u nekom htpc-u jer ti ustedi lovu za proc i smanji grijanje kutije koja obicno bas i nije velika.
a s ATIem kakav je danas tako cak trosis i vise struje jer su im graficke gladne kao da su iz somalije dosle.
tako da IMO to ne bi trebao biti apsolutno nikakav vazan faktor prilikom kupovine osim mozda 0,00001% ljudi. s druge strane u igrama je x1950pro bolja. DX10 podrska je zanemariva, kao sto sam davno i predvidjao upotrebljivost svih tih kartica na pravim dx10 naslovima je na razini fx5200 i dx9. ljudi imaju drop od 30-60% kada idu na dx10 u naslovima tipa crysis.
znam po sebi, love nikad nemam, graficku sam mjenjao sad i pitanje je kad opet. naravno da su me mamili svi ti novi modeli svojom relativno niskom cijenom. dobro proucio sve, prosetao do par ljudi za koje znam da ih imaju pa pogledao kako to sve radi i ipak otisao na x1950 pro koja je realno ipak malo preskupa s obzirom na starost modela. jos nisu imali model koji sam zelio nego ovu grijalicu s memorijom koje ima previse ali se ne da clockat bas....i opet nisam pozalio
|
Pa i nisu baš 2600XT i slabije neki veliki potrošači struje. nijedna ne treba dodatni konektor za napajanje.
Za HD akceleraciju pogledaj ovdje:
http://www.tomshardware.com/2007/10/...deo/index.html
nije samo procesor rasterećen, nego je i slika bolja. A i može se staviti neki celeron ili sempron i vrtiti filmove u HTPC-u uz minimalno grijanje i trošak za proc