View Single Post
Staro 25.10.2007., 12:51   #220
raf
šlap
Moj komp

raf's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor nino Pregled postova
I onda plati kaznu mup-u kad je isao po grafu, pa se i to mora uracunat. Pa je gorivo x puta poskupilo u medjuvremenu, pa mu i to moraju nadoknadit. Pa kebab sa bugicom, da utapa tugu jer nema grafu....mislim
a zasto ga sad pretjerujes? On je uzeo karticu i garantiraju mu da ce raditi barem 2 godine. nije trajala 2 godine. A kada je kupovao je htio da nema zahebancije s njom te 2 godine. i sada on mora imati troskove (nebitno kakve i kolike, ali su to troskovi) da bi dobio novu.

Citiraj:
Autor Kefa Pregled postova
Arrrgh, koji je ovo balkanizam....
Maltene samo što zbog krepane memorije ne bi tražili i kompletan novi PC....
ne balkanizam je kada zakon kaze da trebas dobiti puni iznos, a trgovci ti nude zadnji u cjeniku.

Citiraj:
Autor Nammoth Pregled postova
E ovakvi komentari stvarno me razljute. Pa daj koristi zdravi razum: ti si tu karticu koristio odredjeno vrijeme!
Ajde ti koristi razum: ako je placam po danu koju koristim grafu onda to tvoje stoji. Ja sam karticu kupio da radi barem 2 godine. To je jedan od razloga zasto sam recimo dao 100kn vise, da umjesto 1 ima 2 godine garancije. A kartica nije radila. Dakle zahebali su me.
Ili mozes i reci da nisi dobio ono sto si platio. recimo da kupis neku nvidia gt karticu. ovaj ti da gs. Ti imas pravo traziti onu koju si platio ili da ti vrate novac. Jer ti nisi dobio sto si platio. Isto je s garancijom jer si platio da ti radi 2god, a nije. Dakle nisi dobio sta si platio.

Citiraj:
Po tvom ja sad kupim 8800gtx za 5000kn, za 6 mjeseci strgam 8800gtx te kupim 9900gtx koji ce tada kostati 5000kn i tako unedogled. Povrat love ide po zadnjoj cijeni u cjeniku!
A po tvome ako sam karticu platio 730kn i ima 2 godine garancije i crkne mi 1 dan prije istka garancije, trebao bi dobiti 1 kunu nazad jer sam je eto koristio 1 godinu, 11 mj i 30dana.

Citiraj:
Da povucem paralele da lakse razumijes - kupis novi auto, predjes s njim 100 000Km, auto prestane raditi, odneses ga u servis i trazis povrat punog iznosa. Po tome bi ispalo da si ti tih 100 000 prijedjenih kilometara besplatno koristio automobil.
Ja taj auto nisam iznajmio nego sam ga kupio. Da sam ga iznajmio onda bi platio tu kilometrazu i bok.
Ja nisam kupio auto da bi s njim presao 100 000km i onda kupio novi.
A usporedba ti nestoji jer se auti mogu popraviti, a grafe se neisplate popravljati. Tj ako se mogu popraviti onda nemozes traziti, ni dobiti bilo kakvu drugu karticu.

Citiraj:
On nije platio da mu ta kartica radi dvije godine. On je platio tu karticu da se moze igrati najnovije igrace naslove sa tom karticom, a to da li ce ona raditi dvije godine - to samo bog zna.
A ako sam ja recimo dao 100kn vise za isti ali skuplji model koja ima 2 godine garancije? Sta sam onda platio?
Citiraj:
NIGDJE trgovac ne kaze da ce kartica raditi dvije godine.
Istina nigdje nekaze, on GARANTIRA da ce raditi 2 godine i to se zove garancija.

Citiraj:
U ugovoru (jamstvu) pise da ako se nesta dogodi odredjenom komadu hardwarea da ces dobit novi, besplatni popravak ili povrat novca.
I sta sam ja pogrijesio onda? ja isto to tvrdim, a u zakonu kazu da se vraca puni iznos koji je placen. Nigdje u zakonu nepise da trgovac mora vratiti zadnju cijenu u cjeniku, vec da mora punu koja je placena.

EDIT:
Citiraj:
Autor buljo
Obje strane su u pravu ali evo pogledajte kako hspot radi, vrati svu lovu
Hg spot je imao dosta prijava inspektoratu i zato vjerojatno vraca SVU lovu nazad. Zasto bi to radio osim ako to nije po zakonu?
raf je offline   Reply With Quote