View Single Post
Staro 25.10.2007., 12:06   #217
Nammoth
Premium
Moj komp

Nammoth's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor raf Pregled postova
po zakonu ako nemogu popraviti tvoju, moraju ti ponuditi 2 mogucnosti, a TI biras koju od te 2.

1.Zamjenu za isti proizvod ili slican po karakteristikama
2.Vratiti ti TOCNO onoliko koliko si ju platio

Ako nece vratiti pare sto je 99% slucaj onda zovi inspektorat pred njima. Pa da vidis.

I da ako kazu pa ti se je koristio odredeno vrijeme, to sada kosta puno manje, neka te ne grize savjest jer ti si platio da ti necrkne u garantnom roku, a crkla je. I da naglasim ponovo da imas pravo na ove 2 opcije jedino ako ne mogu popraviti tvoju. Tako da samo pazis da ti neuvale neku staru koja nije tvoja i kazu da su popravili...
E ovakvi komentari stvarno me razljute. Pa daj koristi zdravi razum: ti si tu karticu koristio odredjeno vrijeme! Po tvom ja sad kupim 8800gtx za 5000kn, za 6 mjeseci strgam 8800gtx te kupim 9900gtx koji ce tada kostati 5000kn i tako unedogled. Povrat love ide po zadnjoj cijeni u cjeniku!

Da povucem paralele da lakse razumijes - kupis novi auto, predjes s njim 100 000Km, auto prestane raditi, odneses ga u servis i trazis povrat punog iznosa. Po tome bi ispalo da si ti tih 100 000 prijedjenih kilometara besplatno koristio automobil.

Citiraj:
Autor raf
Gledano to s druge strane on je platio da mu (sad karikiram kad nezanm tocno koliko je) ta kartica radi 2 godine (zato sluzi garancija). Ta kartica je recimo radila godinu dana. i on sada mora trositi svoje vrijeme i gorivo da tu karticu odnese u servis i onda ici po nju. I mozda je sada u gubitku jer nemoze raditi svoj posao jer nema grafu.

Dakle oni se nisu pridrzavali "ugovora" koji kaze da ce raditi barem 2 godine i time bi se taj "ugovor" trebao ponistiti i njemu vratiti koliko je platio. Dakle mislim da apsolutno ima pravo da dobije SVE novce nazad.
On nije platio da mu ta kartica radi dvije godine. On je platio tu karticu da se moze igrati najnovije igrace naslove sa tom karticom, a to da li ce ona raditi dvije godine - to samo bog zna. NIGDJE trgovac ne kaze da ce kartica raditi dvije godine. U ugovoru (jamstvu) pise da ako se nesta dogodi odredjenom komadu hardwarea da ces dobit novi, besplatni popravak ili povrat novca. Kakvi god da jesu, trgovci jos uvjek nisu proroci i telepati.
Nammoth je offline   Reply With Quote