Citiraj:
Autor raf
po zakonu ako nemogu popraviti tvoju, moraju ti ponuditi 2 mogucnosti, a TI biras koju od te 2.
1.Zamjenu za isti proizvod ili slican po karakteristikama
2.Vratiti ti TOCNO onoliko koliko si ju platio
Ako nece vratiti pare sto je 99% slucaj onda zovi inspektorat pred njima. Pa da vidis.
I da ako kazu pa ti se je koristio odredeno vrijeme, to sada kosta puno manje, neka te ne grize savjest jer ti si platio da ti necrkne u garantnom roku, a crkla je. I da naglasim ponovo da imas pravo na ove 2 opcije jedino ako ne mogu popraviti tvoju. Tako da samo pazis da ti neuvale neku staru koja nije tvoja i kazu da su popravili...
|
E ovakvi komentari stvarno me razljute. Pa daj koristi zdravi razum: ti si tu karticu koristio odredjeno vrijeme! Po tvom ja sad kupim 8800gtx za 5000kn, za 6 mjeseci strgam 8800gtx te kupim 9900gtx koji ce tada kostati 5000kn i tako unedogled. Povrat love ide po zadnjoj cijeni u cjeniku!
Da povucem paralele da lakse razumijes - kupis novi auto, predjes s njim 100 000Km, auto prestane raditi, odneses ga u servis i trazis povrat punog iznosa. Po tome bi ispalo da si ti tih 100 000 prijedjenih kilometara besplatno koristio automobil.
Citiraj:
Autor raf
Gledano to s druge strane on je platio da mu (sad karikiram kad nezanm tocno koliko je) ta kartica radi 2 godine (zato sluzi garancija). Ta kartica je recimo radila godinu dana. i on sada mora trositi svoje vrijeme i gorivo da tu karticu odnese u servis i onda ici po nju. I mozda je sada u gubitku jer nemoze raditi svoj posao jer nema grafu.
Dakle oni se nisu pridrzavali "ugovora" koji kaze da ce raditi barem 2 godine i time bi se taj "ugovor" trebao ponistiti i njemu vratiti koliko je platio. Dakle mislim da apsolutno ima pravo da dobije SVE novce nazad.
|
On nije platio da mu ta kartica radi dvije godine. On je platio tu karticu da se moze igrati najnovije igrace naslove sa tom karticom, a to da li ce ona raditi dvije godine - to samo bog zna. NIGDJE trgovac ne kaze da ce kartica raditi dvije godine. U ugovoru (jamstvu) pise da ako se nesta dogodi odredjenom komadu hardwarea da ces dobit novi, besplatni popravak ili povrat novca. Kakvi god da jesu, trgovci jos uvjek nisu proroci i telepati.