View Single Post
Staro 25.10.2007., 11:33   #211
Kefa
Registered User
Moj komp

Kefa's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
(2) Trgovac je dužan, na zahtjev i prema izboru potrošača, proizvod koji ima nedostatak zamijeniti novim ispravnim proizvodom ili mu vratiti iznos plaćen za taj proizvod, odnosno sniziti cijenu ili, uz suglasnost potrošača, otkloniti nedostatak na proizvodu.
Istina, samo što se ovaj dio prakticira ovisno o tome koliko je vremena prošlo od datuma kupnje.... Jer niti jedan trgovac (osim možda onih velikih) nije toliko lud da ti npr vrati 1500kn za karticu koja 6 mjeseci kasnije košta 800kn...

Stoga, zakon je i dalje malo nedorečen kod ovih stvari, a što jest-jest, zabrijali ste... Kako god okrenuo, kod reklamacija možeš dobiti samo isti ili jači proizvod...

I druga glupost na koju se pozivate - karticu X sam platio 1500 kn a ovi su mi dali u zamjenu karticu Y od 1200kn i zakinuli me.
Da, samo što kartica X sada košta 1000kn, a kartica Y je u vrijeme kupnje kartice X koštala 1900kn (da karikiram)

Citiraj:
I ruku na srce koliko skuplje placamo robu u HR, mislim da i zasluzuje taj povrat.
koliko god da plaćamo, jeftinije je nego u europi

E, da i još jedno pitanje, kad vam na autu koji je još pod garancijom nešto crkne, da li dođete u servis i tražite povrat kompletnog iznosa ili tražite novi auto?
Kefa je offline   Reply With Quote