Citiraj:
(2) Trgovac je dužan, na zahtjev i prema izboru potrošača, proizvod koji ima nedostatak zamijeniti novim ispravnim proizvodom ili mu vratiti iznos plaćen za taj proizvod, odnosno sniziti cijenu ili, uz suglasnost potrošača, otkloniti nedostatak na proizvodu.
|
Istina, samo što se ovaj dio prakticira ovisno o tome koliko je vremena prošlo od datuma kupnje.... Jer niti jedan trgovac (osim možda onih velikih) nije toliko lud da ti npr vrati 1500kn za karticu koja 6 mjeseci kasnije košta 800kn...
Stoga, zakon je i dalje malo nedorečen kod ovih stvari, a što jest-jest, zabrijali ste... Kako god okrenuo, kod reklamacija možeš dobiti samo isti ili jači proizvod...
I druga glupost na koju se pozivate - karticu X sam platio 1500 kn a ovi su mi dali u zamjenu karticu Y od 1200kn i zakinuli me.
Da, samo što kartica X sada košta 1000kn, a kartica Y je u vrijeme kupnje kartice X koštala 1900kn (da karikiram)
Citiraj:
I ruku na srce koliko skuplje placamo robu u HR, mislim da i zasluzuje taj povrat.
|
koliko god da plaćamo, jeftinije je nego u europi
E, da i još jedno pitanje, kad vam na autu koji je još pod garancijom nešto crkne, da li dođete u servis i tražite povrat kompletnog iznosa ili tražite novi auto?