Citiraj:
Autor tor
Stvar je vjerojatno u instalacijskoj proceduri koja na starom ATA disku "vidi" boot fajlove od stare instalacije windowsa. E sad, ako mi kažeš da ti je taj ATA disk formatiran i čist, onda nemam što drugo da ti kažem nego da je to nemoguće  . Možeš imati u stroju 20 diskova, ako odabereš da ti instalira windowse na 8 disk, 3 particiju tamo će ih i instalirati...
|
Ma naravno da ce mi se win instalirat kamo ja zelim, ali ne zelim da mi se instaliraju bila kamo drugamo osim na C: particiju, na sata disk. A to nikako ne mogu postic ako mi je u kompu ustekan stari pata disk. Jednostavno ako su prije instalacije windowsa ustekani ata i sata disk, windowsi ce mi oznacit kod odabira mjesta instalacije stari pata disk kao c:, a sata kao d:. Nema veze moze, stari pata disk biti i bez kreirane particije, cist formatiran ili pun nema veze uvijek ce ga prepoznat kao c: Zelim da mi novi i brzi sata disk bude glavni ozancen kao c:,jer stari disk koristim za backup, (skidam ga cesto i nosim ).
U ovom slucaju kad bi odabrao da mi se windowsi instaliraju na d: particiju na sata disk, nakon sto bi instalirao windowse, i kad bi poslije maknuo stari pata disk vise ne bi mogao startat windowse, vec bi ja mislim ispisalo onu poruku tipa " NTLDR missing ...".
Zato mi se cini da u ovom slucaju nema drugog rijesenja nego iskopcat pata disk kod instalacije windowsa.
I cudi me jos samo, sto nema nikakvog efekta opcija " Hard disk boot priority " u BIOSu, na kjojem sam uredno stavio SATA disk na prvo mjesto.
Mogu samo jos reci da mi je na IDE stavljen PATA HDD kao master, a DVD drive kao slave + SATA disk na SATA1 konektor. To je to....
Pozdrav