View Single Post
Staro 20.10.2007., 23:34   #5
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 8,863
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Iz ovog opisa se vidi da neki kontakt između određenih komponenata nije dobar. Bilo bi dobro sve komponente izvaditi iz kućišta, dobro i pažljivo očistiti, spojiti na stolu i onda vidjeti kako se ponaša. Posebnu pozornost obrati na SATA kabele koji znaju biti jako nekvalitetno i labavo napravljeni. Kad guraš memoriju u slot, moraš čuti "klik", to valjda već znaš.
Pretpostavio sam da može biti do kontakta i pokušavao sam reinsertat komponente samo opet se problem pojavi. Svakako ću ga jednom prilikom detaljno rastaviti, primjetio sam da se brzo nakupilo prašine pa ću ga i počistiti (nadam se da će biti 'dvije muhe jednim udarcem').
PS: nemam SATA disk, ovo je malo starija krama

Citiraj:
Autor domy_os
Jednom davno samo zbog lošeg napajanja imao valove po monitoru, bez obzira bio spojen CRT ili LCD, valovi su uvijek bili na monitoru. Vjerojatno nešto nije bilo dobro uzemljeno ili što već pa je "probijalo" na monitor. Probaj drugo napajanje iako ne mora biti ono u pitanju.
Mislim da nemam gdje probati drugo napajanje..
Moram još dodati na ovo tvoje, na starom CRT-u i na TV-u nisam imao nikakvih smetnji. ALI moram naglasiti još nešto što sam primjetio:

Spojio sam antenu u TV karticu (Leadtek Winfast 2000XP) s ciljem da podesim TV kanale itd... Slika na monitoru se pokvarila i pojavili su se neki šumovi (slika je bila statična, ali šumovi su bili malo valoviti). Malo me strah to opet pokušavati, ako kupim sutra baterije za digitalac mogu snimiti kako to izgleda..

Citiraj:
Autor xlr
Još jedan problem kojeg možete povezati s gore napisanim:

Komp mi je NEVJEROJATNO osjetljiv na udarce. Npr slučajno koljenom udarim stol. Komp se smrzne. Ako ga pustim dovoljno dugo onda će se sam resetirat, ali ga inače ja ručno resetiram. Kod POST screena se slova izdeformiraju tako da ih nije moguće čitati. Kad se pojavi Windows loading screen onaj progress bar je isto u klincu....
//cut
Citiraj:
Autor domy_os
Opet ponavljam: kontakti vjerojatno nisu dobri. Što se tiče slike, opiši malo bolje kako to izgleda ili jednostavno uploadaj sliku. Ako imaš neku drugu grafu s DVI-jem, stavi je.
Ako mi se opet to pojavi i ako budem imao digitalac uslikat ću. Uglavnom sliku možeš zamisliti ovako:
imaš tekst na ekranu i sada nasumično pomičeš horizontalne redove pixela lijevo i desno. Rezultat je da npr neki red na ekranu bude horizontalno prepolovljen i ta dva dijela budu horizontalno pomaknuta (kao neki offset nasumičnih redova po x-osi, neznam kako da ti bolje opišem :-/). Ugl, pomislio sam da je možda memorija na grafičkoj u pitanju, al opet igre i sve u windowsima radi odlično (kad radi).

Citiraj:
Autor domy_os
Provjeri i napravi sve što sam ti gore predložio pa ćemo vidjeti kako dalje. Sad je najvažnije biti smiren i korak po korak sve raditi i pamtiti što radiš. Nemoj se živcirati bezveze, nema koristi. Ipak je to samo komp...
Ma sad sam cool, ali nemaš pojma (ili možda imaš?) kako je to kad se komp zainati taman kad dobiješ novi monitor nakon 9 dana čekanja.

Tnx na odgovoru, ja ću pokušati nabaviti drugu grafičku (ima frend istu GF4 ali sa 64MB rama) i eventualno DVI kabel pa javim rezultate! Možda sredim i napajanje...
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je offline   Reply With Quote