View Single Post
Staro 16.10.2007., 21:34   #17
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor voice_recogniti Pregled postova
ako je L1 ziv. nek ga izmjeri... i po svakoj logici L2 i L3 imaju istu oznaku. I MOJI ELEKTRONICARI stvarno ne znam zasto bi blok kondezator izgori na 5v/12v napajanju?
Ja sam ovde sad poceo postati mozda i previse ali se nadam da se neljutite.

Slazem se ovo za vrijednosti, samo mala ispravka. U grupi su L2, L3 i L4. L1 se vidi uz lijevu ivicu slike i po svemu sudeci pripada nekoj drugoj grupaciji.

Hmm, kada se pogledaju oznake kondenzatora da se zakljuciti da je to sve ipak isti "kvart" (raspored kondenzatora 174,175,176 i 177).

Uglavnom moj prijedlog je da se nadju karakteristike zavojnice L2 (cini mi se da je samo ona tu prezivjela) i da se to poksa naci u chipoteci ili nekoj slicnoj specijalizovanoj trgovini. Nakon toga odnese kod nekoga ko ce to fino zamjeniti. Nakon toga samo preostaje testiranje ploce.

Citiraj:
Autor jhanus
Inače takav izgled uglavnom imaju otpronici, ali i kondenzatori od tantala/keramike, zavojnice nikad(zavojnica da odradi svoj posao mora imat određen profil i dimenzije, a ovo nema smisla).
Da, to je i mene bunilo. Nisam se do sada susretao sa ovakvim zavojnicama, ali opet je tu oznaka L koja unosi pometnju.
Kako bilo da bilo neka uradio kao sto si napisao (da tacno utvrdi koja je komponenta), pa dalje sta bude.

Zadnje izmijenjeno od: Milentije. 16.10.2007. u 21:46.
Milentije je offline   Reply With Quote