View Single Post
Staro 14.10.2007., 16:53   #53
Zmalamuth
Inquisitor DeathWatch
Moj komp

Zmalamuth's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor killerbee Pregled postova
Kaj je sad na kraju za problem? Da probam staviti grafu u drugi PCI-E utor?
pogle, stvarno te ne zelim vrijedat ili omalovazavat.
ali meni se cini da ti je ovo vjerojatno prvi komp u zivotu i da si bas nisi na ti sa komponentama ili kablovima od napajanja koji cemu sluzi.

Ali ukratko, maticna ploca ti je otisla 99%, ako imas srece otisla ti je samo maticna, ako nemas, onda ti je povukla za sobom i ram/hard/grafiku......

Ako imas nekog frenda u blizini koji se malo vise kuzi u kompove, odi do njega istestirat grafiku i memu da ih nemoras furat na servis bez veze.

a maticnu izvadi van, stavi u kutiju i pripremi za transport sutra do servisa.

Opcenito:
Ako je maticna ispravna, a neka od komponenti nije, npr, mema onda se maticna oglasa sa 2 duga pistanja i 1 kratkim i upozorava da nesto ne valja sa memom, slicno upozorenje postoji i za grafiku/proc.....
Pogledaj u knjizici od maticne za tocne signale.

A to sto ti se ventovi zavrte pa ugase, znaci da maticna pusti struju, pa skuzi da ne sljaka pa "ugasi" struju da sprijeci stetu na sebi ili komponentama.
Na svu srecu danasnje komponente imaju takve sisteme inace bi bilo puno vise skurenih grafickih, memorija i proceva prilikom clokanja.

Nadam se da sam ti objasnio situaciju.

P.S.
Ovo sadasnje napajanje mozes jednim preciznim šutom izbacit kroz prozor do najbližeg kontejnera za smece.
i OBAVEZNO investirat u neko kvalitetno napajanje.

P.P.S
nemoj nikako reci u servisu da ti je maticna krepala zbog napajanja, da te nebi zahebavali u servisu. reci da je krepala sama od sebe.

i7 4770K cooled by Noctua NH-D14
Asus Sabertooth Z87
Corsair Vengeance Pro 2x8Gb 1866Mhz
EVGA GTX 1080 - 8gb -FTW GAMING
Logitech G500 & G510 Keyboard
OCZ Vertex4 256gb/Samsung SSD 850 Evo 500G /640Gb WD Black/2TB WD Black/3x2TB WD in sharkoon docking station
LG GH22
Corsair HX620W
Corsair Carbide 678c
Arctic Bionix F140mm x3
Phillips Brilliance 240PW - 24'''
Zmalamuth je offline   Reply With Quote