eto, kako sam naslov teme kaže:kupim jučer taj stick, MS drive 207 2 GB i to poglavito zato jer je pisalo u katalogu, a i po netu (
http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=1903194) da je brzina upisa max 25MB/s, a čitanja 30-mb/s. dođem u dućan i stvarno tako piše i na kutiji.super,veselje je trajalo do kopiranja prve datoteke od 100-tinjak MB. preko 35s! ja inače imam corsair voyager gt od 2GB i dobro znam što je brzina. nakon toga pokrenem ATTO i naravno,rezultati poražavajući. čitanje oko 15MB,dakle,duplo manje od deklariranog,pisanje,jedva 4.2MB/s,skoro 6puta manje!!!!i što sad? stick je ispravan,sve kao radi,međutim,na kutiji jedno,u kućištu drugo.probao i na drugom pc-u,ista stvar.i još jedna stvar,pri uključenju,stick se prvo prijavi kao CD(H) ???? ,a tek onda kao usb stick(I). i kad ugasim taj prozor i dalje u my computer stoji fantomski CD(H)?!
ovo inače prvi put vidim kad spojim neki usb stick.i to radi na svakom pc-u,probao na 4,ista stvar.
eto toliko,ako netko ima ovakav stick,molio bih za iskustva jer me strah da ako ga vratim da ću dobiti isti. problem je samo što prodavač mora razrezati onu plastiku od pakiranja da bi provao neki drugi stick.