Ma bio je tenkre i pazite ovo:
Tenkre: "Netko je dirao po modemu?"
Ja: "Da, ja! Pa podešavao sam ga!"
Tenkre: "Je pa zato ne radi! Stavili ste ga u router mode umjesto u bridge!"
Ja (lagano kipim): "Glete ne pričajte pizdarije, kakve veze ima router/bridge mode s time što na modemu UOPĆE nema ADSL link aktivnosti?"
Tenkre: "Ima, ima!"
Ja: "Ajde da ga stavimo u bridge mode i ako proradi odmh Vam plaćam janjetinu i pivu!"
Tenkre (sav sretan): "MOŽE!"
Normalno da nije radilo....uz natezanje i grube riječi s obje strane sprašim ga na banderu i u centralu nek provjeri. Dok je on drk*** po banderi vidim ja lampica ADSL Link se malo pali pa gasi. Nakon cca 30min dolazi on i veli
"Bili su nekakvi šumovi na banderi. Jel sad radi?"
Ja: "Da radi!"
Tenkre: "Ali to nije bio razlog, ipak je to što ste ga stavili u router!"
Ja: "Ajmo sad ovako. Sad kad si ti otklonio te takozvane šumove, ja ću ga staviti u ROUTER mode i ako proradi TI meni platiš janjetinu i pivu?"
Tenkre: "Pa nismo na Hreliću da se cijenkamo!" (a kad sam ja njemu to ponudio nije odbio).
Anyway složim router mode, sve restartam i gle radi! Da stvar bude bolja naodlasku on veli da biloje problema na banderi i kod vas! E tu sam popoizdio, zaključao vrata i nisam ga pustio van dok nije napisao radni nalog u kojem je naveo da je kvar bio isključivo njihove prirode da se ne bi desilo da mi na slijedećem tel. računu ne naplate 300kn za kvar kod mene. Stvarno kako ih nije sram slati takve persone kod korisnika i blamirati se.