Tema: vicevi
View Single Post
Staro 03.10.2007., 11:39   #151
FERRYS
AutoCad & Allplan expert
Moj komp
 
FERRYS's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2004
Lokacija: Zagreb-Karlovac i okilica
Postovi: 2,159
Po¹tovani,
©to se dogaða s paklom? Kako i koliko na pakao utjeèe pristizanje novih du¹a.

Ovo je navodno istinit dogaðaj i odgovor na testu iz kemije na fakultetu u Washingtonu. Odgovor jednog od studenata je bio toliko "dubok", da ga je profesor odluèio podijeliti sa svojim kolegama preko Interneta.


Bonus pitanje na ispitu: Da li je Pakao egzotermièan (isijava toplinu) ili endotermièan (absorbira toplinu)?


Veæina studenata je napisala svoje pretpostavke na osnovi Boylovog zakona - plin se hladi kad se razvlaèi i zagrijava kad je stisnut ili neku drugu varijantu.
Jedan od studenata je napisao sljedeæe: Prvo moramo znati omjer u kojem du¹e ulaze u Pakao i izlaze iz njega. Smatram da odmah mo¾emo pretpostaviti da du¹a koja jednom uðe u Pakao vi¹e ne izlazi. Znaèi, broj du¹a se poveæava. Da bi dobili ideju o tome koliko je u paklu du¹a osvrnimo se na razlièite vjere koje danas postoje na svijetu. Veæina tih vjera tvrdi da onaj tko nije pripadnik neke odreðene vjeroispovjesti ide u Pakao. Dakle, ako svi pripadaju samo jednoj vjeroispovjesti, zakljuèak je da æe puno du¹a zavr¹iti u Paklu. Ako k tome dodamo omjer nataliteta i mortaliteta mo¾emo oèekivati da broj du¹a eksponencionalno raste. Dakle, obratimo pa¾nju na omjer promjene obujma Pakla jer prema Boyleovom zakonu za zadr¾avanje istog tlaka i topline obujam mora rasti proporcionalno s brojem pristiglih du¹a.
To nam pruza dvije moguænosti:
1) Ako se obujam Pakla poveæava manje od potrebnog prosjeænog broja du¹a koje stignu u Pakao, toplina i tlak Pakla æe toliko narasti da æe Pakao eksplodirati.
2) Ako se Pakao ¹iri br¾e od prosjeka koji mu je potreban da primi sve du¹e, toplina i tlak æe tako padati da æe se Pakao smrznuti.

Koja od moguænosti je ispravna? Ako uzmemo u obzir izjavu, koju je kategorièki iznjela Tereza s prve godine, a koja glasi "Prije æe se Pakao smrznuti nego ¹to æu ja s tobom spavati" i s obzirom na to da je sa mnom spavala juèer, mora biti ispravna teorija broj 2, dakle Pakao je zasigurno egzoterman i smrznuo se.Zakljuèak ovog izlaganja je, da ako je Pakao smrznut, ne prima vi¹e du¹e i ostalo je samo Nebo, ¹to je dokaz postojanja Boga, koji takoðer obja¹njava za¹to je Tereza sinoæ vikala "Ah, moj Bo¾e!!!".


Ovaj student je jedini dobio 10 bodova.
__________________
none
FERRYS je offline   Reply With Quote