View Single Post
Staro 02.10.2007., 22:57   #1
IceFisherman
Magister Mundi sum!
Moj komp

IceFisherman's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Hitachi 160 GB - spor do bola

Evo .. nema ni tjedan dana kak sam ga kupil .. ispočetka radil OK i onda nakon jedne noči jednostavno ko da je poblesavel ( ostavljam prek noči download torrenta ali sumnjam da bi to moglo prouzročiti sljedeče ... )

... sednem ujutro za komp ocu pokrenuti OE i počne on šrotati .. i šrota šrota šrota šrota .. lampica sveti i sveti i nikak da pokrene .. i nakon 2 -3 min jedva on pokrenul OE .. gledam ja i nič mi ni jasno kaj je sad to međutim da je jučer sve letelo .. nič .. probam ja onak za probu restartat komp .. i počneju se windowzi dizati .. i dižeju se i dižeju i dižeju i tak vlajda 5 min .. i od tog dana sve se vuče .. osečam se ko da imam nekakav P1 komp sa instaliranom vistom gore ( znam da nije moguče ali probajte si zamisliti kak bi to išlo da je moguče )
.. napravim običnu txt datoteku na desktopu i nutra 5 redova teksta i nju otvara dobrih minutu - dve

Hard je podeljen na 3 particije 10GB ( windowzi), 40GB ( Igre) , 100GB ( storage ) .. sve 3 particije su prazne više od pola kapaciteta ... probal sam ih sve defragmentirati sa onim defragerom iz windowza .. nije pomoglo .. pa sam skinul O&O defrager i s njim defragmentiral i opet nič od toga .. par sekundi radilo ok i onda opet počel rastezati i šrotati ..

.. uglavnom evo .. testiral sam brzinu harda i slika govori sve

.. točno kak je na sliki prikazan ovaj graf mi se događa kad oču nekaj otvoriti ... prvo šrota šrota i nikak da otvori i onda odjenput otpre
... pokrenuti 2 stvari istovremeno sam probal jenput i onda sam restartal komp jer više nisam mogel čekati

...
btw .. imam u kompu još jedan Sata hard .. seagate 80GB ( nemam sad nekakve detaljnije nazive .. znam da ima 2mb keša , 7200rpm itd )
i evo .. s njim je sve ok i kaj god je na njemu se normalno otvara

Dal ima ko kakvu ideju kaj bi se to moglo dogoditi doslovno prek noči dok se skidaju torrenti ?
Pregledal celi komp za viruse , spajvere i svakojaku moguču gamad i čist je ko suza

Dakle .. hard je prvo radil ok i onda prek noči "poblesavel"

P.S.
Pardon ak sam fuljal podforum i ak je ovo možda trebalo iti u hardwer probleme

Edit:
ja noob zaboravil napisat o kojem je točno disku reč

HDD 160.0 GB HITACHI Deskstar GST, Serial ATA II 3.0, 8 MB cache, 7200 okr/min

INTEL PIV 2.6C@3.1 on ABIT IC 7
Sapphire radeon x1650PRO
2x512mb 433mhz Kingmax

WDC 10GB & Hitachi 160GB & Seagate 80GB
AOC 17", LCD, LM760
Win XP PRO SP2 & SUSE 10.1