04.02.2004., 20:51
|
|
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Citiraj:
Originally posted by dpajur
hm, prescot na default taktu i default voltazi na 3.2GHz ima radnu temperaturu od 80C. neznam tko bi bio sretan s necim takvim.
mislim, on radi super na tih 80C, al zato ce ti se ostale komponente u kucistu raskuhat. i nedaj boze da ti se neki kabel naslanja na heatsink, odma bu se rastopio 
e sad, ima sajtova vani tipa hardocp koji kazu - ovo se mora hladit vodom, nemojte ni pomisljat to zracno hladit.. mm.. pa majk.. ak imam u vodenom hladjenju procesor, chipset na maticnoj i graficku, i zamijenim northwooda za prescotta, vise mi nista nece radit.. ode voda preko prescotta, zagrije se na jedno 70C, dodje do chipseta - opaaa krk! sve krepa. ili eventualno ak chipset prezivi, dodje fino vodica sa 75C na graficku... ohaa radeon.. krk!
ne samo da ti treba vodeno, neg ti treba uz postojece vodeno nova pumpa, novi rezervar i novi radijator za hladit samo procesor. i onda imas kuciste velicine omanjeg zetovog autobusa, koje ispuhuje vise topline nego nuklearka krsko.
e da.. onda uzmes tak finog 3.2E preskota, dignes voltazu na 1.45v, dignes fsb na 300, fino radi on na 4.2GHz, al ispusta 200W topine.. mm.. mosfeti na maticnoj se vjerojatno rastale, no recimo i da to prezivi, taj procesor ce radit jedino u sibiru na otvorenom.
|
Tocno to sam si i ja razmisljal - nema sanse da jedna vodenjaca prezivi sve te nuklearne reaktore... ma ocaj. nemrem docekat da prescott sample dodje, da ga zbencham, zmjerim tempe i napisem clanak. I onda kad pocnem citat mejlove od Intela, mmmmmmmmmm.
|