LAN problem na DFI NF4x
Dakle imam problema sa integrisanom mreznom karticom. Radilo je sve kako treba vise od godinu dana i sad odjednom mrezna pocela da sere. Problem se manifestuje u tome da mrezna kartica radi, ali je Windowsi ne prepoznaju. Kako znam da radi? Tako sto je spojena na switch i na switchu rade LEDice za port na kojem je ustekana, takodje LEDice rade i na mreznoj kartici.
Sve je pocelo sa ''nestajanjem drivera''. Uplaim komp kad ono mreza ne radi, ja pogledam kad ono u device manageru ima mrezna kartica, ali je na njoj uzvicnik. Ja instaliram drivere za mrezu i ona proradi kako treba. Nakon restarta (gasenja/paljenja) kompa opet ista prica. U device manageru mrezna stoji ali nema drivera.
Tako je bilo 2 dana, da bi se juce jos vise pogorsalo.
Naime sada mrezne kartice nema ni u device manageru. Sinoc mi je poslo za rukom da nakon clear COMS-a mrezna proradi, ali jutros nakon istog postupka se nije pojavila ni u device manageru. LEDice i dalje radi i na switchu i na mreznoj karticir.
BIOS na maticnoj ploci je najnoviji. Taj BIOS stoji na maticnoj vec vise od godinu dana tako da do njega nije (bas mislim da nije). Clear CMOS ne pomaze. Iz safe moda nista ne mogu, jer ni tamo ne prepoznaje mreznu karticu.
Ako je neko imao ovakvih problema ili zna kako ovo rijesiti neka pise sto prije jer sutra odoh u Spaniju, a komp mi mora ostati u upotrebljivom stanju.
Zadnje izmijenjeno od: Milentije. 21.09.2007. u 11:24.
|