View Single Post
Staro 03.02.2004., 10:26   #16
Sky
Guest

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Originally posted by msvrtan
sa skoro svime sto si rekao se slazem osim sa dijelom u quote-u..usporedujes kruske i jabuke... naime p4 je nekih 3 ili cak 4 jezgre....a ova zadnja northwood ima slicnosti sa prvom williamete isto koliko i williamete sa 486-icom osim sto nose isto predznacno ime...

northwood bi bio p7 ili p8 ako bi bas htjeli realisticno ici...
Vidiš, vidiš, to nisam znao. Znam da ima Willamete, Northwood, Prescott i serverski Gallatin (EE ne znam kako mu se zove jezgra, ako uopće ima ime za tu jezgru). Ima još koja? Ima netko link gdje se te jezgre uspoređuju? Zapravo, link gdje se objašnjavaju sve te oznake P4B, P4C, koji je koji Celer... znam nešto, a sad vidim da ne znam dovoljno...
Mislio sam da su Willamete i Northwood dosta slični. Što ćeš, prestao sam pratiti toliko intenzivno Intel otkad imam AMD.
Činjenica je da je dolaskom P4 (da ne spominjem P4 Celere) sve počelo ići u bananu...
@Ozren : Nisam se ispravno izrazio. Pod zadrti sam mislio "imam Intel i neću mijenjati platformu jer vjerujem Intelu" i "AMD je smeće" Intelaši. Ljudi koji nisu dovoljno informirani, a takvih je hvala Bogu puno. Mea Culpa.
PS. Ima netko odgovor zašto nije moguće napraviti brze (mjereno GHz-ima) procesore koji obavljaju puno operacija u jednom taktu?
Sky je offline   Reply With Quote