View Single Post
Staro 18.09.2007., 18:34   #4
hash
Premium

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Jesi probao samo sa jednim stickom memorije, tipa Kingmax 800 ?
nisam, komp mi je trenutno nezgodno smjesten pa mi ga se neda izvlaciti da bi se igrao sa iskopcavanjem rama (ili diskova)

Citiraj:
Jesi probao sa nekim drugim stability testom (Prime, OCCT 30min) ?
nisam ni to, mislim da ni nemam drugi, a zbog ponekih problema sa win tj sa mojom paranojom da ce mi vista boot pro zeznut grub koji mi se nece dat ponovo reinstaliravat ne mogu do xp-a ako ne iskopcam diskove
vista mi pak javlja da se obratim dell-u zbog problema koji je iskrsnuo (znate o cem se radi)

Citiraj:
A ako ćemo teoretizirati, memorijski kontroler u novom procu nije isti (čitaj lošiji je) od onog starijeg. Al to samo teoretiziramo
moguce da je to

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Ovako... Na Socketu 939/940 i socketu AM2 (kao derivatu prethodnog) nema ti smisla tjerati FSB, naime memorijska sabirnica je fizički odvojena od FSBa i ništa ne dobivaš direktno njezinim povećavanjem, tako da smanjivanje multija procesoru nije potrebno tj nije smisleno, osim ako želiš ispitati sve kombinacije da bi maksimalni klok postigao jer misliš da mu taj 12x nije najbolji, onda je to ok ali te moram upozoriti da bi ti bilo bolje probati sa 10x onda i tako vidjeti dal će ić, međutim ti imaš ovdje drugi problem...
moram dizat fsb svejedno da dignem brzinu memoriji jer je ovo prvi manji omjer izmedju fsb:ram ispod 1, al thanks, nisam imao pojma da fsb ne igra ulogu kod 939/940/am2 socketa

Citiraj:
E sad što se FSBa od 240+ tiče skoro da nemaš ploče koja će ti bez barem malo dizanja napona to povući i o zato jer je čipset ionako nafrljen do yaya na svojoj min mogućoj voltaži, svi znamo kako se ti nf4 i nf5x čipseti griju svinjski - e pa da bi to kolko tolko držalo vodu proizvođači ploča ih često čak i undervlotaju malo da bi prošli kolko tolko sa stock zujalicama i glupostima koej stavljau na ploče...
mislim da niti nemam opciju za podizanje napona chipsetu..

Citiraj:
E sad u svjetlu toga t je jasno da moraš dići napon, ali stvar je u tome da možda stvarni problem i nije u samom čipsetu nego u regulaciji napajanja za procesor jer ne daju sve ploče jednako dobru struju procu, pa probaj malo njemu dić napon pa onda vidi ako si siguran da uopće ide na 2650 MHz jer to je dosta za Orleans...
ma nisam ni siguran dal ide do tolko
cudno mi je jer je prvo uspio proci superPI na 2.65, a onda nije na 2.64 sa drugacijim postavkama fsba i memorije,
to me u biti muci, jer do sad, nikad mi se nije desilo da sPI na nekoj frekvenciji prolazi pa da nakon restarta nece ni krenut ..

kolko idu orleansi, htio bi ga iscjediti al nekako mislim da je ovo max sa 1.4V
taman sam mislio da sam nadmudrio plocu kad sam nabavio cpu sa vecim multyem ali sad mi neda dovoljno napona da ovog povucem bar do 2.7-2.8
hash je offline   Reply With Quote