View Single Post
Staro 02.02.2004., 23:37   #12
Sky
Guest

Datum registracije: Apr 2003
Ma svi sad pljuju po Prescottu, a za pol godine svi zadrti Intelaši će ga imati (sjetimo se kako je P4 dočekan na nož, a kakva je situacija danas).
Intel jednostavno optimira arhitekturu prema većim taktovima i normalno je da pritom ne može proc izvršavati toliko instrukcija u jednom taktu (zapravo, i nije normalno, jel zna netko zašto je tome tako? Zašto ne bi Intel napravio proc koji može izvršiti instrukcija u jednom taktu kao AthlonXP i raditi na taktu 3.2-3.6 GHz? Ne zanimaju me objašnjenja tipa NetBurst je takav. Zašto nije moguće napraviti proc koji istovremeno radi brzo i puno?)
Ono što mi se lagano počinje gaditi je bezidejnost Intela koji samo štanca GHz-e bez nekog velikog napretka u brzini. Sjetimo se skoka sa 486 na Pentium, Pentium Pro,pa MMX,pa PII, pa PIII. I sa zadnjim PIII (Tulcem) je ta priča počela stagnirati...
I to je jedan od razloga zašto danas nakon što sam cijeli život radio na Intelu, imam AMD. Intel se ne isplati... Nadam se da će napokon otkantati NetBurst arhitekturu koja služi samo za postizanje taktova, a ne za postizanje performansi. Znam da mogu bolje, i mora biti bolje.
PS. Ovo NIJE povod za Intel vs. AMD raspravu! Imali smo je i zaključili da je ono što imamo doma najbolje, ok?
Sky je offline   Reply With Quote