View Single Post
Staro 17.09.2007., 10:00   #3
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Catalyst Group Pregled postova
Ovako - imam dva pc-a koji se nalaze svaki u drugoj sobi. Zanima me kakav router uzeti da taj printer mogu share.ati sa oba dva kompa, a da pri tome on ne ovisi o tome da li je jedan od kompjutera upaljen.
Da li se može kupiti neki adsl router sa usb priključkom i na njega prikopčati printer putem usb-a?
Takav je jedino WiFi adsl router Siemens SE555 koji ima USB kontroler / priključak na kojeg možeš staviti printer (onda isti mora biti blizu routera zbog ograničenja dužine usb kabela). Možda još neki router ima tu mogućnost ali nemam takvu informaciju.
Citiraj:
Imao sam sličnu kombinaciju prije, samo što je printer bio spojen putem običnog mrežnog kabela na router i morao je biti non stop upaljen. Bilo bi super ako bi se taj isti printer mogao upaliti putem usb-a kao neki standardni pisač spojen na pc direktno, tako da osoba ne mora na jednom pc-u ići u drugu sobu paliti pisač, pa onda natrag kliknuti na print i onda opet do printera po papire...
A kako drugačije da bude 24/7 ready?. Koliko znam neki modeli Cannon Pixmi (inkjet) imaju mogućnost daljinskog gašenja kroz driver ali hoće li to raditi kad je spojen kroz router treba probati, nije isto kao kad je spojen direktno na računalo. Jedino da je printer spojen na mrežu, vidi niže.
Citiraj:
Znači, koji router i printer bi preporučili? Ciljam na neki laserski printer c/b, ali može i boja.
Tnx unaprijed
Općenito takvi "zahtjevi" se rješavaju kupovinom Print Servera. Uređaj koji se s jedne strane spaja na printer (LPT ili USB, po tome treba i odabrati verziju), a s druge strane na mrežu (u ovom slučaju na router). Te škatulice imaju i svoju cijenu 700 - 1.000 Kn. Postoje printeri koji se mogu spojiti na mrežu bilo direktno (imaju mrežni adapter u sebi) ili preko "original adaptera". Zbog proizvođačke predpostavke da to spada u "profi" kategoriju, takvi printeri imaju nešto višu cijenu. Još jedna napomena, u nekim slućajevima (srećom rijetkim) HP - ovi printeri ne surađuju najbolje sa Print Serverima drugih proizvođača. U tim situacijama jedino rješenje (uglavnom skupo) je kupovina baš HP - ovog Print Servera.
Nikky je offline   Reply With Quote