Kupio sam nedavno polovnu X-Fi EM i nakon dosta prčkanja, traženja rješenja po netu nisam ga uspio rješiti. Naime ne radu analogni izlazi dok digitalni radi. Jedini je problem sa digitalnim izlazom sto miješa kanale kada se ide na test zvučnika, naime lijevi i desni kanal izbacuje zvuk ok, onda za srednji rade prednji lijevi centar i prednji desni, za lijevi zadnji kanal rade prednji lijevi i zadnji lijevi i isto tako za desni zadnji kanal. Mđutim kakda uključim test dolby sourounda onda izbacuje zvuk ok na svim zvucnicima. Tako je na Visti x64 i XPu x86. Na XP-u sam instalirao sa orginalnog cd-a cijeli sw i drivere a na visti sam skinuo najnovije drivere i modani sw od Youp-Pax-a. Izvadio sam sve kartice osim zvucne i graficke, mjenjao slotove, jos se samo mogu sjetit probat je na drugoj konfiguraciji. Medjutim nigdje mi u pregledu hardwarea ne izbacuje probleme, piše da je uređaj radi normalno i da je spreman za upotrebu i isto tako da nema nikakvih problema sa irq sharingom. To mi je jako čudno i mislim se da li je kartica pokvarena ili je to samo problem nekompatibilnosti sa nforce4 chipsetom, neka je kartica stara 9 mjeseci (pročitao sam da su tu grešku ispravili novim eeprom-om) a bios je na ploči zadnji izdan od epox-a.