situacija je sljedeća, imam tri točke udaljene 100-300 m, imam optičku vidljivost i sve, na bazi mi je omnica, a na druge dvije lokacije su mi usmjerene antene. ap-ovi su d-link ovi dwl-2100ap. baza mi je u modu ap, ove dvije clientu, problem je sljedeći; sve je uredno povezano, imam 60% jačinu signala u prosjeku. na udaljenoj lokaciji (client) ap mi je spojen na switch, na koji su spojena dva pc-a, e problem je taj da sam na prvom pc uredno dobio adresu od dhcp, a drugi nikako, stavim laptop i ista stvar, samo prvo računalo dobiva adresu a ostala ništa, tako je i na drugoj udaljenoj lokaciji (client2). samo jedno računaloi dobije adresu od dhcp a ostala ništa, bude limitirana veza. kad dodjelim statičku adresu, opet ista stvar, uopće nemogu da vidim ap ili router (simens 515). raspon adresa od dhcp je od 100-200, znači i previše. molio bi vas pomoć, neki savjet kako to riješiti, jer evo par dana me muči jedna te ista stvar. mogu i savjeti kako to drukčije riješiti, HVALA UNAPRIJED NA POMOĆI