Citiraj:
Autor Jelc
A jeste ga zabrijali...
Po mom iskustvu:
GTS je tiša.
GTS manje troši.
(govorim o 320 MB modelu)
2900XT više troši od spomenute Nevidie, cooler je glasniji bez daljnjeg.
Sa druge strane-moj stari Tagan iz siga je puno lakše disao sa "rastrošnijom" 2900XT, najvjerovatnije zato kaj koristi dva konektora za dodatno napajanje.
Na Nevidii mi je jače oscilirao 12v rail.
Kako stvari stoje-sa tim opjevanim DX10 ipak bolje radi ATI.
U DX9 Nevidia u nekim naslovima pobjeđuje ali u 10-ki čak i GTX zna ostati iza 2900XT.
Nekima je važno i to (meni je) da kartica iz gornjeg razreda MORA imati i VIVO.
ATI-ca ima.
Isto tako ima i jako dobar bundle sa igrama.
Ja osobno mislim da nitko kom nije baš "za glavu" mjenjati grafu ne kupuje ništa 
Gledajući striktno na DX 10-nema smisla.
Bolje dočekati sljedeću generaciju pa onda razmisliti kaj kupiti.
|
Citiraj:
Autor RAK
Ne izvrati moje riječi.
Nesumnjivo je 8800 Ultra jača od bilo čega što je izašlo iz ATI-a. Ja gledam da je 8800GTX/Ultra SKUPA. I to je u redu jer se ipak radi o top modelu. Moja računica kaže da se meni ne isplati kupovati takva neVidia, nego ću si radije priuštiti neki malo slabiji model.
S druge strane mi se 8800GTS 320 ne čini dovoljno uvjerljivom, iako ima prilično primamljivu cijenu. Model sa 640 Mb ima cijenu tek nešto nižu od 2900XT 512 DDR4 (ako i računamo na 3000 kn). Tako mi se ne vidi kao dobar izbor. Obzirom da imam televizor na 1600x1200 i da će sljedeći biti takav ili wide screen... Za nekog tko ima 17'' LCD i rezoluciju 1280x1024 bi 320 bila super, ali ne i za mene.
8800GTS 320 i 2900XT 512 DDR4nisu isti rang kartice i nimalo me zanima koliko je neVidia jeftinija, hladnije, manje troši i ima ljepši cooler.
Sada dodaj ono što sam napisao gore i to da ATI ima VIVO (a hoću ga imati), pa ćeš doći do toga da je moja odluka oko mog izbora kupovine dobar.
8800GTS 320 je bestBuy ali nije model koji predstavlja moje potrebe (želje). A to sam napisao več toliko puta. Samo izvrčete ili čitate dijelove koje vas zanimaju. Čitaj sve i čitaj s razumjevanjem. MOLIM.
|
Slazem se sa svim gore navedenim. 8800GTS 320MB JE dobar izbor za cca 2000kn, ali ako se nece igrat na rezolucijama vecim od 1280x1024 ili 1440x900. To sto nema VIVO, to je standardna mana Nvidijinih grafa.
Dalje, u DX10 (barem u onome sto smo dosad vidjeli), ATI kida Nvidiju. 2900XT je odjednom brza i od 8800GTX, a o razlikama izmedju HD2600XT i 8600GTS da ne pricam.
Za cca 3000kn se slazem da je HD2900XT bolji izbor od 8800GTS 640MB. Doticna Nvidia ne pati od manjka memorije, dapace, ali HD2900XT je jednostavno naprednija grafa (sto pokazuju DX10 testovi, ma koliko oni bili indikativni). A ima i VIVO. Dodatni plus za ATI.
Na koncu, sve se ove grafe griju i sve dosta trose. No, svako brand napajanje od cca 450-500W ce to lakocom tjerat. Tako da se oko toga nema sta ni raspravljat toliko. Da su glasne, jesu.