Citiraj:
Autor Wolverine
btw rak o čem ti pričaš kad kažeš kako mi za 8800GTS treba puno snažnije napajanje nego za 2900XT, obe kartice može (komotno) tjerat 430W napajanje od 400-500kn tako da priče kak ti treba puno jače napajanje i da je cifra duplo na gore me jako iznenađuje što izlazi iz tvojih usta.
|
Govorim o 8800GTX. Radi sa Taganom 430W ali jedva. Na duži rok bi rekao da bi izdahnuo jer proc nisam niti milimetra dignuti iznad defaulta. I to stoga jer je zaista neumjesto uspoređivati 8800GTS sa 2900XT. Mogao bi reći kako je moja x550 (na koju sam sada osuđen) najbolja kartica jer ne troši ništa. O potrošnji svih kartica dovoljno govore tvornički podaci.
Citiraj:
Autor Wolverine
također ako smatraš stock cooler od 2900XT tišim od onog na 8800 seriji onda stvarno nemam riječi. GTS-ica u idle-u je tiša od 90% računala prosječnog korisnika (govorim u idle-u) a i ventilator čak niti pod opterečenjem ne povećava broj okretaja, no i da digne na oko 75-80% opet je dovoljno tiha da je ne čuješ ako igraš igru sa uključenim zvučnicima.
|
Stock cooler ne smatram coolerom. Procitaj ponovno,napisao sam i samo treba razumijeti što sam napisao. Ne smatram niti tihim niti adekvatnim hlađenjem niti jedan stock cooler. naveo sam referentni cooler s kojim sam isprobavao i iskustva s njim. Dakle, jednako hlađenje za sve. Tako se vide junaci.
Stock cooler (ultra super GTX Turbo - kako kažu za neVidia coolere) od 8800GTX NIJE tiho rješenje. Nije tih niti u idle. U loadu mi razdere uši. A nije niti baš hladno. Temperatura iznad 60 je pečnica za moje pojmove. U idle ne smije priječi 45. Tako se adekvatno hladi bilo koja komponenta.
Zato sam našao pravu primjenu za 8800GTX u kojoj ATi ne može konkurirati niti iz bliza. Odlična je za testove VGA coolera. Baš kao i stari Prescott na socketu 478 za procesore.
Mogli bi ponosni vlasnici neVidia kartica napraviti test:
Koliko se brzo speče janjac na tom kaloriferu sa podrškom za 3D?