View Single Post
Staro 06.09.2007., 21:58   #5
nexus-6
Pero_Snajper

nexus-6's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor lovretta Pregled postova
Ukratko... Kupio Gigabyte Radeon x1950PRO koji dolazi sa Zalman Vf700 AlCu tvornicki. E, pa kako sam imao prilike "cut", doticni ima dva nacina rada; silent i normal mode. E sad, kako se između ta dva "pribaciva" nisam znao. Al, koliko vidim po netu to se radi sa adapterom za molex; mijenja se ili +5 ili +12V.
Pa posto na doticnoj grafi nema (ili ja to nisam vidio, nije da sam bas i gleda) nekakav jumper za prebacit na kol'ko dragocjenih volti ce bit raspolozivo cijenjenom zalmanu, imam jednu ideju, također me muči jedno pitanje.
Ideja. Da ja njega "istekam" sa graficke i sam ga "adaptiram" pa ce dobit 5V. Pitanje. Dali ce ovo utjecat na hlađenje, naravno znam da hoce, ali dali ce utjecat u smislu da ce se kartica konstanto pregrijavat ili ne znam sta vec (prodimit ). Otkud ideja? Jednostavno: na 12V mi je VF700 dovoljno bucan.
A zasto me muci ovo pitanje? Pa s toga sto sam gigabyte nije dao ovu opciju "nama" na raspolaganje. Dajte neka mišljenja.
Cek malo, valjda grafa sama ovisno o temperaturi cipa regulira izlazni napon za vent. Nije valjda da se konstantno vrti na 12V. Ovo s adaptiranjem, samo nemoj precvikat zicu (ako se ne varam konektor je onaj mali na grafi) jer ces izgubit garanciju.
nexus-6 je offline   Reply With Quote