Svakako probaj držat komp upaljen 15h a da ti ne radi uTorrent. Naime imao sam nedavno sličan problem. Zone alarm mi je u kombinaciji s uTorrentom smrzavao komp. Budući da mi je uTorrent izvrstan riješio sam se ZA-a i stavio NOD32 + comodo. No sad je nastao problem u tome što nikako ne mogu naštimati utorr da radi sa comodo firewall-om (probao podesit prema tutorialima s neta a i po vlastitom nahođenju, ali jednostavno ne ide. Posegnuo sam tad i za bitcometom, no nebi vjerovao - ne samo da mi usporava sistem i da nemogu igru pokrenut bez trzanja dok on radi, nego mi i opet smrzava komp!
već sam bio došao u napast prodati svoju amd konfu, ispremiješao i isprobao hrpu hardware-a - isključio mogućnost hardwerske greške (kolko sam to mogao) i sve se vraća na torrent programe. mogu vrtit razne benchmarke i igre danima, ali ako stavim torrent preko noći ujutro nađem smrznut komp. ako ostavim neki drugi program da komunicira s netom preko noći, problema nema...
znam da bi mi komp mogao raditi i bez firewalla ali sam pomalo paranoičan pa to ne bih radio

i u svakom slučaju, sad se grizem od toga da pronađem način da mi profunkcioniraju torrenti i firewall zajedno