Citiraj:
Autor segregator
Ne, pa rekao ti je da ta grafa vuče 19-20A na 12V railu, znači vuče 228-240W 
|
Ne nego da toliko vuce cijela konfa sa tom grafom. Znaci napajanje s jednim RAIL-om koje daje vise od 18A na njemu ili napajanje s dva ili vise RAIL-a koji kombinirano daju vise od 18A. A grafa moze sigurno povuci preko (ili bar jednako toliko) 75W kada ima konektor za dodatno napajanje. Sigurno ga ne bi stavljali da grafa nikako ne moze povuci vise od 75W, tosu grafe na kojima se pokusava ustediti gdje god se moze, pa makar na konektoru.
Meni je grafa radila manje-vise ok sa spomenutim Chieftecom, ali nekad se komp znao smrznuti iz nepoznatog razloga (jednom u par tjedana, a stalno visim na kompu.. napominjem da je smrzavanje uvijek bilu u 3D modu). MIslio sam da je do win koji su prezivjeli izmjene maticne, grafe, procesora...i manje vise svega sto se da izmjeniti u kompu (

).. ali kad sam zamijenio napajanje, to povremeno rusenje je nestalo.. zato bih rekao da je tih 18A na 12V RAIL-u bio granični slučaj pa je eto grafa ponekad pocucala malo vise i smrzla se konfa.
Ponovno, napominjem, takvih smrzavanja nije bilo dok je u kompu bio Barton sa gigom RAM-a.
To su samo moji zakljucci iz iskustva, nista drugo...
BTW, pa nisam blesav da mislim da grafa cuca 240W..pa toliko ne cuca ni "Grijalica" HD2900XT