View Single Post
Staro 30.08.2007., 09:30   #9
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Napajanje ti je sigurno preslabo i ono ti radi probleme. Meni je ta grafa tj. isti chip samo sapphire-ova isto povremeno(jako rijetko) rusila sistem(recimo jednom tjedno) i sa 360W napajanjem od Chieftec-a (kada sam kupio C2D, sa starim Bartonom nije bilo problema). Nakon zamjene napajanja sa CoolerMaster 430W, rusenje sistema je nestalo. Taj chip u biti dosta struje trosi(daleko od onih 40W koje je netko spomenuo, jer grafa ima dodatno napajanje i u PCI-e varijanti..a PCI-e daje preko sabirnice 75W ako se ne varam), nisu ATi grafe bas prestedljive cak ni u tim low-end modelima.

I pretpopstavljam da ti je to napajanje koje si kupio neko no-name i nije bas neka sreca (400W za 150kn ni ne moze biti bog zna kako dobro napajanje). Bezveze si bacio 150kn, trebao si kupiti Fortron 350W za 200kn, to je jace napajanje od tog 400W no-name i provjereno znam da grafa mora raditi s njim (moja stara grafa radi kod cure u kompu na tom napajanju). Moja odokativna procjena je da grafa u modernim konfama treba 19-20A na 12V rail-u.

No, uglavnom, vidim da se problem rijesio (ili se bar tako cini) pa sve ovo nije toliko bitno..ali eto neka ostane ako netko bude imao slicnih problema.
JC Denton je offline   Reply With Quote