Tema: Jebe me ram
View Single Post
Staro 26.01.2004., 14:47   #2
>>>KUKY<<<
Premium
Moj komp

>>>KUKY<<<'s Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Re: Jebe me ram

Citiraj:
Originally posted by Blade
Kao prvo, ovaj isti topic mozete naci i na gamer forumu, al posto tamo nisam naso rjesenje, pitam i ovdje, glasi ovako:
"Imam Asus A7N8X, athlon xp 2500+ ocan na 2.2GHz, 256 MB DDR RAM 3200 (400MHz) TwinMos itd. Kupio sam jucer jos 256 istih od twinshita, jedina je razlika sta na cipovima pise elixir, a ne twin mos kao na prvom (znaci razliciti proizvođać), ali ima istu naljepnicu i sve... Maticna podrzava DDR, ubacim jedne u prvi, a druge u treci slot (za dual channel foru) i srusi ga!!! Komp mi se vec nekoliko godina nije rusio bez razloga, odnosno uopce, i sada ovaj ram sere!!! Probavao sam po svim slotovima, i sve kombinacije ali rusi, radi jedino kad stavim samo "stari" RAM! Mislio sam da je pokvaren pa sam zamijenio za drugi, al opet isti shit!!! Sta da napravim?!?!?!?!

P.S.
Oh da, i na naljepnici na novom ramu pise 3cl, a na starom 2.5"
Mislim da je problem u latencijama rama, jedan ima 3, a drugi 2.5, pa ne mogu raditi zajedno, al mozda i nije to jer mi je ovo prvi put da se susrecem sa takvim problemom. Ako ko ima sta za rec samo naprijed...
Ne moze jedna radit na cl2 a druga na cl3. u tvom slucaju morat ces staviti latenciju memorije na cl3 i problem rijesen

trk u bios pa pod chipset pheatures ---> i tamo nadji postavke rama i teraj dalje