Nakon nekoliko mucnih dana i isprobavanja preko nekoliko drivera, te uninstaliranja windoza x 3, napravio sam posljednji korak prije no sto razbijem komp.
Kupio sam novo napajanje 400w i vjerujuci u mogucnost neke pogreske od strane windowsa prilikom reinstaliraja sustava, nanovo sam digao vistu i sve ustimao i instalirao od pratecih programa, a secer sam ostavio za kraj(ati driver)

Sav sretan kako sve sada radi savrseno, odjednom ponovo se komp smrzo

to je zaista bilo previse...
Ovo je vise nego strasno, najgora nocna mora, zatim ponovo format/c
Idem jos probati stavit xp i ako onda nevalja, onda definitivno nesto nije u redu sa grafickom. Naravno sve ustimam, napravim update i ostalo. Zatim sa gorcinom pokrecem ati.shit.driver.exe, slijedi restart i narednih 10 minuta cackam bez veze po kompu ocekujuci frezzzzzzzzeeee. Prođe i 30 minuta i sve ok, ne mogu da vjerujem.

Instaliram neku igru, gledam film i dalje sve ok. Tako je i sada nakon 3 sata u xp.
Mogu samo reci da, ne znam ni sam zbog cega, ali Vista jednostavno nije prihvacala karticu tj. drivere. Tako da od sada ostajem na xp-u i nadam se da necu vise imati slicnih problema. Mozda bi sve radilo i sa onim napajanjem od 300w, ali nema veze zbog zrtve od 150kn(barem radi tise od onog starog).
Sto jos reci za kraj, osim da Vam se svima zahvaljujem na pomoci i savjetima i da

Vista.