View Single Post
Staro 26.08.2007., 00:20   #4
john_tranzistor
Premium
Moj komp

john_tranzistor's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Pozdrav.
Imam također problem: kupujem monitor.
Monitor koristim više manje za sve. Tu i tam (1x tjedno) pogledam neki divx, tu i tam odigram neku igricu. Ostalo surfam i koristim ga za školu(Office, Flash, itd).

Prvo sam bio jako zainteresiran za 19" Philips 190P7ES (cijena oko 2400kn), al u njega sad stavljaju TN matrice (prije stqavljali MVA). Mislim da za te novce može se kupiti jeftiniji monitor u rangu s dotičnim, također s Tn matricom.
Zatim sam se interesiral za 19" wide. Tu mi je za oko pal samsung 931bw i LG L194WT. Odustal sam od 19"wide, jer svi govore da je to premala radna površina.
20" mi ne odgovara zbog prevelike reze, tj premalih ikonica i slova. I k tome još imam -1,5 na oba oka.
Na kraju su mi još ostali 22"wide. Samsung 226BW o kojem puno ljudi priča mi se nekak jednostavno ne sviđa, valjda zbog njihove lutrije s panelima. Tu je bil model još i model Philips 220WS8FB, al u BUG-u piše da je ono. Nema moju prolaznu ocjenu po toj recenziji. Tak listajući dalje časopis naišao sam na reklamu za ASUS MW22IU (cijena oko 2300kn). Al nisam našao da ima neko toga monitora i dojmove tog. Pa ak znate o tome monitoru nešt pomognite!

E zaboravio sam reči da imam za potrošit za mon. 2500kn. Uglavnom monitor bi mi morao biti ugodan za oko, jer si kolko vidim dok duže nešt čitam il ono radim, naprežem oči. Još se nadam da ću druge godine upisati informatiku. Mislim da je to još jedan razlog kaj se tiče naprezanja oči.

E sad mi vi pomognite: dal uzeti 19" non wide (190p7es sa MVA ili neki jeftiniji sa TN) ili 22" wide. Neznam kaj, pa vas molim da mi predložite i preporučite mi modele.
Thanks!

Još mi jedno nije jasno. Dal vrsta matrice ima veze s naprezanjem oči, tj. s ugodnošću za rad?

Zadnje izmijenjeno od: john_tranzistor. 26.08.2007. u 12:53.
john_tranzistor je offline   Reply With Quote