View Single Post
Staro 23.08.2007., 16:32   #27
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Matesonik Pregled postova
Prva konfa iz siga ili Moj Komp, danas je pocelo zujati iz naponskih regulatora i to prilicno glasno, frekva oduhativno 50hz. Nakon par prestekavanja je ploca prestala zujati pa opet pocela...neovisno o broju prikljucenih uredjaja. Napajanje daje dobre napone.
Svaka cast tvom vendoru stapica za usi, ali mislim da bi i u kontroliranim uvjetima imao poteskoca s prepoznavanjem 50Hz. Vidim da si problem rijesio, ali u pitanju je gotovo sigurno visoka frekvencija, jer se radi o switcherima koji rade na Bogtepitajkolko kHz. Ja nikada, dok je bila kod mene, nisam to cuo, a sve i da jesam, ne bih se previse zamarao...

Citiraj:
Problem drugi: Moja ploca prvo checkira ram (ECC) jedno minutu i pol-dvije i uopce se ne pali ekran. Zatim krece klasicni POST i bootanje. E sad, ponekad se zna dogoditi da slike uopce nema skroz do welcome screena (XP) ili dok se ne prikaze desktop (Vista). Jos k tome, Vista mi se rusi bez reda i povoda tako da prikaze plavi, potpuno prazan ekran, no to valjda pripisujem Visti jer se XP ne rusi. Errora koje bi Vista zapisala nigdje. Grafa bez beda prolazi 3dcmark i ostalo, artefakata nigdje. Jedino je na Epox 8rda3+ (isti ekran, philips 150s4 koji radi super) znala bacati sliku kojih 5cm gore kako joj se sprdilo...
Ploca je osjetljiva i pasu joj "fine" graficke (ista stvar i za memoriju, ali tu nemas brige). Ja sam gore imao G550 (kao sto si vidio) i Manlijevog Radeona 9100 (uzasno kratko, mozda par dana, radi nekakvog testiranja) i nisam nikada primjetio takvo nesto. Uostalom, samo curice i lameri restartaju odn. pale/gase svoje masine...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote