Evo da izvjestim kako stoje stvari:
Jučer popodne sam planirao probati dodati Mangle rule prema uputama gonze, ali ne znam iz kojeg razloga MT se nije nikako uspijevao spojiti preko modema na T-com adsl vezu. Da bih to testirao probao sam onda spojiti se diektno preko PC-a (WinXP SP2) i sve je šljakalo, ali kada sam probao opet MT-a i dalje neuspiješno. To sam probao barem 30 puta i nikako da se Tik spoji na adsl. Zvao sam i T-com, ali po njima je bilo sve u redu. Ja nisam ništa mijenjao u postavkama MT-a tako da sam siguran da nije do moje mreže jer se to isto jutro MT uspješno spajao, a onda popdne nikako. Tako da je popodne prošlo kao izgubljeno vrijeme, osim što smo malo ponovili gradeivo kako T-com adsl nije baš savršen.
Danas ujutro uključim MT-a i spoji se od prve bez problema, a ono što je još čudnije je to da je jutros sufranje i sve druge internet stvarčice (FTP, Skype itd) savršeno radilo bez ikakvih izmjena postavki u odnosu na jučer, znači čak i bez dodavanja Mangle postavki kako je rekao gonzo. Sad tek nemam pojma u čemu je tu kvaka i ko je tu lud. Ja ili moj adsl.
MT sa postuno istim postavkama jedno jutro sa spaja ali ne možeš surfat, to isto popodne se nikako neče spojit (dok se windowsi spajaju i sve radi), a sutradan MT se opet spaja i surfanje radi ko metak. Ludo!?! zar ne? Ima li tko sličnih iskustava?
Ja pretpostavljam da bi trebalo biti nešto do t-coma ali oni tvrde da nije i da nisu ništa mijenjali ni jučer ni danas.