View Single Post
Staro 22.08.2007., 16:12   #16
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Hmm čudno ali ako si dizao FSB ručno da bi klokao možda je u tome problem, morala bi na SPD settingsu radit...

Međutim problem može biti i drugdje, caka je u tome što je pitanje kakav bios ti matična ima tj kolko je fleksibilna, neke ploče neće niti sa najboljim procevima raditi stabilno...

Ovo da nema voltaže procesora to nije ništa čudno ima puno ploča koje toga nemaju, ali ovo s memorijem već je jer velika većina ploča daje mjenjati omjere, koju verziju biosa uopće imaš gore, možda ćeš ipak morat fleshati bios da se skocka...

Verziju Biosa možeš sa Everestom saznati tako da pogledaš u BIOS karticu pod Motherboard i tamo imaš System Bios Date i onda na onu famoznu stranicu odi vidi koju imaš verziju...

Citiraj:
Autor nexus-6 Pregled postova
Istina da je mali OT i nebitno sto se same tematike tice, ali sto je onda PC-1600?
RDRAM tj Rambus, kolko ja znam DDRa nema ispod 133(266) tj PC2100 (bar ne na desktopima možda ako ima na laptopima) mislim može DDR (neki stariji moduli milsim da noviji čak nebi htjeli) i na 100(200) radit ali im to nije default nego je PC2100...

Inače neko vrijeme je bio popularan taj "PC1600 DDR" pojam baš na ranoj s478 platformikad je RAMBUS propao pa je Intel prešaltao na DDR onda je za 100FSB CPUe imao tu foru sa PC1600 ramom kao pandan RDDRu 1600 (kad je doživio neuspjeh u masovnoj proizvodnji) ali nije to pravi 1600 svi ti moduli su bili 2100 samo eto tako je bio standard zvan...

Velim za laptope to neznam, 100% možda i ima "nativni" DDR100 iako mislim da niti tamo nema...

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 23.08.2007. u 14:27.
yedwy je offline   Reply With Quote