View Single Post
Staro 22.08.2007., 14:27   #1
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
problem s procesorima

ok, da se nadovezem na onaj moj stari thread sa maticnom i procem sto nisu sljakali, sad pak nesljakaju na dve ploce. razliciti procevi.
Prvo sam Tbirda 1.2ghz i ljepo je radio na ploci, bez beda.
Nakon toga sam stavio athlon xp 1700+ i onda je poceo smrdjeti. i sto brze sam ugasio komp.
nakon toga sam stavio stari proc i flashiro bios na novu verziju. tak da mogu imat podrsku za "novije" socket a proceve.
I usput nekako uspio shebati Tbirda, okrhnuta jezgra.
Xp 1700+ i dalje ne radi.
Dosla nova ploca, Gigabyte GA7ZXE. Opet nula, ne sljaka proc. Ne baca sliku, nista.
I usput smrdi. A neznam sto ima smrdjet, pa sam ga pustio nek tak bude 5min i od tad imam crnu tocku od ispod proca i za njega sam siguran da nece vise raditi
danas stigo novi proc, athlon 1ghz, nova mema, i nova grafa. Sve je zamjenjeno i probano na 2 ploče (i obicna ASUSica 17v133-c i gigabyte GA7ZXE) Nope. Nece.
simptomi:
stavim proc, pospajam sve, stavim kuler, upalim komp.
Jedno vrijeme radi ~10sek, udjem u bios (!)
maticna pocne davat zvukove tf-tf-t-t-ftf-tf i pocne smrdjeti. Gasim komp.
Nakon paljenja ne buta.
Stavljeno na drugu maticnu. Ista stvar, nakon ~10sek pocne tftftft-ati i smrdi(!)
to tak su do sad radila sva 3 proca, na 2 maticne, sa 2 grafe, 2 napajanja, sa 4 razlicita SDRAM sticka, izbezumljen sam, bez diska, sa diskom, sa floppy, bez floppy, sa c-cmos, bez cmos, jumperi pregledani ..
KO TU KOGA?! Vec sam lud